Avrupa borsaları İngiltere dışında yükselişle kapandı
Avrupa piyasaları, haftanın ilk işlem gününü İngiltere hariç genel olarak daha olumlu bir seyirle tamamladı. Kapanış verilerine göre kıta genelindeki gösterge endekslerde artışlar dikkat çekti.
Endeks kapanışları ve farklar
Kapanışta gösterge endeks Stoxx Europe 600, yüzde 0,42 artışla 557,16 puana yükseldi.
Almanya'da DAX 40 endeksi yüzde 0,21 artarak 23.748,86 puana ulaştı. Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,92 yükselerek 7.896,93 puana çıktı. İtalya'da FTSE MIB 30 endeksi yüzde 1,14 değer kazanarak 43.053,72 puana ulaştı.
Öte yandan İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,07 değer kaybederek 9.277,03 puana indi; böylece bölgesel farklılaşma belirgin hale geldi.
Parite ve piyasa algısı
Avro/dolar paritesi, TSİ 19.40 itibarıyla yüzde 0,24 yükselişle 1,176 seviyelerinden işlem gördü. Paritedeki bu hareket, Avrupa varlıklarına olan talebin ve küresel risk iştahının kısa vadeli etkilerine işaret edebilir.
Genel kapanış tablosu, kıta içindeki farklı ekonomik görünümler ve yatırımcı tercihleri doğrultusunda bölgesel bazda ayrışma kaydettiğini gösteriyor. Yatırımcıların önümüzdeki seanslarda makro veriler ve merkez bankası beklentilerine odaklanması beklenebilir.