Avro Bölgesi'nde perakende satışlar, 2024 Aralık'ta bir önceki aya göre yüzde 0,2 düştü. Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından yayımlanan veriler, Avrupa Birliği (AB) ve Avro Bölgesi'ndeki perakende satışların durumunu ortaya koydu.
Verilere göre, AB'de perakende satışlar, aralık ayında bir önceki ayla kıyaslandığında yüzde 0,3 azalma gösterdi. Ancak yıllık bazda yüzde 2 artış yaşandı. Aynı dönemde, Avro Bölgesi'nde perakende satışlar, aylık bazda yüzde 0,2 azaldı, ancak yıllık bazda yüzde 1,9 yükseliş kaydedildi.
Aylık satışlardaki en büyük düşüş Slovenya %2,2, ardından Almanya %1,6 ve Polonya %1,5 ile gerçekleşti. Öte yandan, en yüksek artışlar Slovakya %8,2, Finlandiya %2,1 ve İspanya %1,4 ile gözlemlendi.
Yıllık bazda ise en fazla düşüş yaşayan ülkeler, Slovenya %3,1, Belçika %2,4 ve Polonya %0,5 ile sıralandı. En yüksek yıllık artışlar ise Slovakya %10, Litvanya %8,7 ve Lüksemburg %8,4 ile kaydedildi.
Ek olarak, 2024 yılındaki perakende satış ortalaması, bir önceki yıla göre Avro Bölgesi'nde yüzde 1, AB'de ise yüzde 1,3 artış gösterdi.