Dicle'de avlu karşılaşması:
Diyarbakır'ın Dicle ilçesi Şenova köyündeki bir evin avlusunda sıra dışı bir an kaydedildi. Evde beslenen kedi, avluda gördüğü dev etçil çekirge ile karşılaştı. Başlangıçta çekingen davranan kedi, kısa süre sonra çekirgeye yaklaşarak onu patileriyle dürttü ve rahatsız etti.
Kedinin davranışı:
Kedinin hareketleri, gözlemleyenlere fareyle oynar izlenimi verdi; kedi çekirgeyi ısırmak yerine patileriyle yönlendirip oyuna davet edercesine davrandı. Bu sıra dışı karşılaşma, hayvanların beklenmedik etkileşimlerine dair somut bir örnek sundu.
Görüntülerin kaydı:
Yaşananlar, ev sakinlerinden biri tarafından cep telefonu kamerası ile kaydedildi. Kayıtta kedinin önce temkinli sonra daha cesur bir tutum sergilediği, çekirdeğin ise yerinde kalarak kedinin oyununa maruz kaldığı anlar net biçimde görülüyor.
Olay, köy yaşamının günlük sürprizlerinden biri olarak kayda geçti ve kısa süreliğine de olsa izleyenlerde hem şaşkınlık hem de gülümseme yarattı.
DİCLE İLÇESİNDE BİR KEDİ, GÖRDÜĞÜ DEV ETÇİL ÇEKİRGEYLE FAREYLE OYNAR GİBİ OYNADI.