Atiye'nin sahneye çıkmaması sonrası konser iptal edildi
Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde düzenlenen 36. Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivali'nde planlanan konser, yaşanan gecikme ve organizasyon krizi nedeniyle iptal edildi. Aylardır süren hazırlıkların ardından festival alanını dolduran izleyiciler ve görevli ekipler, gelişmeler karşısında tepki gösterdi.
Gecikme ve dansçı krizi:
Organizasyona göre Atiye, belirlenen program saatinden yaklaşık 45 dakika sonra sahne alanına ulaştı. Sanatçının gelmesinin ardından ise dansçılarının henüz alanda olmadığı bildirildi. Atiye'nin, dansçıları sahneye gelmeden performans sergilemek istemediğini söylediği ve yaklaşık 20 dakika daha sahne arkasında beklediği aktarıldı.
Organizasyon ve seyirci tepkileri:
Yaşanan gecikmeler programı daha fazla aksatmamak isteyen ekiplerin kararına yol açtı ve konser iptal edildi. Saat 21.00'de sahne alması beklenen Atiye, saat 22.00 olmasına rağmen performans sergilemeyince alandaki binlerce izleyici sanatçıyı yuhaladı. Seyirciler, Atiye'nin ardından sahne alması planlanan Sefo'nun sahneye çıkması için tezahüratlarda bulundu.
İptal sonrası sağlık iddiası ve görüntüler:
Konserin iptal edilmesinin ardından Atiye'nin Taşköprü Devlet Hastanesi'ne zehirlenme şüphesiyle başvurduğu iddia edildi. Sahne arkasında çekilen görüntülerde ise sanatçının dansçılar gelmeden sahneye çıkmayacağını söylediği anlar yer aldı.
Belediye açıklaması ve sonuçları:
Sahne krizi sonrası sahneye çıkan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, yaşanan aksaklıktan dolayı alandaki vatandaşlardan özür diledi. Festivalde aylardır görev yapan belediye personeli ve organizasyon ekibi de programın aksaması nedeniyle mağduriyet yaşadı.
İptal edilen konserin ardından programda düzenlemeler yapıldı ve etkinlik, kalan sanatçıların sahne almasıyla sürdürülmeye çalışıldı. Olay, festival organizasyonunun sorumluları, görevli ekipler ve izleyiciler arasında gerilim yarattı.
SAAT 21.00’DE SAHNE ALMASI BEKLENEN ATİYE, SAAT 22.00 OLMASINA RAĞMEN SAHNEYE ÇIKMAYINCA KONSER ALANINI DOLDURAN BİNLERCE VATANDAŞ TARAFINDAN YUHALANDI.