Bist 100
10.739,57 0%
DOLAR
32,25 0,13%
EURO
35,05 0,01%
ALTIN
2.500,97 0,12%

Ateşkes görüşmeleri bitti: Refah'a saldırı devam edecek!

Kahire’de devam eden ateşkes görüşmelerinde son tur yapıldı. Rehine takası ve kalıcı ateşkes konuşulan görüşmede İsrailli bir yetkilinin Refah’taki operasyonların devam edeceğini kaydettiği öğrenildi…

Yayın Tarihi: 10.05.2024 14:56
Güncelleme Tarihi: 10.05.2024 14:56

Ateşkes görüşmeleri bitti: Refah'a saldırı devam edecek!

Mısır’ın başkenti Kahire’de Hamas, İsrail, ABD, Mısır ve Katar heyetlerinin buluşarak Gazze’de ateşkesi ve rehin takası için yapılan görüşmelerde yine sonuç olumsuz oldu. Sona eren görüşmelerde herhangi bir takas ya da ateşkese varılmazken, İsrailli Üst düzey bir yetkilinin Perşembe günü geç saatlerde İsrail’in Refah ve Gazze Şeridi’ndeki operasyonlarına devam edeceğini bildirdi. 

Heyetler arasında Gazze’de ateşkes sağlanması ve rehin takası anlaşmalarına varılması için Salı gününden bu yana devam eden görüşmelerde yine herhangi bir anlaşmaya varılmadı. Hamas Siyasi Bürosu’ndan İzzet er-Rişk, Hamas heyetinin Kahire’den ayrıldığını teyit etti. Ayrıca Hamas’ın bir kez daha ateşkes teklifini kabul ettiği dile getirildi. İsrail ise ateşkese açık olduğunu ifade etse de savaşa son verilmesi taleplerini reddediyor. 

Refah’a saldırıda en az 15 sivil öldü, 100 binden fazlası şehirden ayrıldı 

İsrail’de tahliye emri verip kara harekatı başlatan İsrail, 15 sivilin hayatını kaybetmesine neden oldu. Bölgedeki Brezilya Mahallesi’nde hava saldırıları düzenlendiği öğrenilirken, yaralananlar olduğu da vurgulandı. Yaşanan saldırılarla birlikte İsrail’in dozu artırmasının ardından 100 binden fazla sivil Refah’tan ayrıldı. Yetkililer ise şehri terk etmek zorunda kalacak kişi sayısının artacağını ifade etti.