Erzurum'da İslam Alimleri Vakfı tarafından düzenlenen "Fıtratın Korunması ve Aile" başlıklı program, Atatürk Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı ve toplumun temel yapısı olan aileyi, bilimin ve inancın ışığında ele alma fırsatı sundu.
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, programın açılışında yaptığı konuşmada, aile olgusunun modern dünyanın getirdiği tehditler karşısında korunması gerektiğini belirtti. Hacımüftüoğlu, "Aile, modernitenin ve dijitalizmin kuşattığı dünyada hiç olmadığı kadar tehdit altındadır. Biliniz ki çatısı sevgiyle örtülmüş bir yuvada, hiçbir çocuk yetim, hiçbir eş yalnız, hiçbir yaşlı kimsesiz değildir." ifadelerini kullandı.
Programda, aileyi yeniden konuşmaya ve onun fıtratına döndürmeye yönelik bir çağrıda bulunulduğunu söyleyen Hacımüftüoğlu, emeği geçen akademisyenlere ve katılımcılara teşekkürü ihmal etmedi.
İslam Alimleri Vakfı Başkanı Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu, gerçekleştirilen eğitim faaliyetlerinin nihai hedefinin insan mutluluğu olduğunu vurguladı. Hacımüftüoğlu, "Devletimiz bu yılı 'Aile Yılı' ilan etti. Nihai hedefimiz, yeryüzünün halifesi olan insanı mutlu kılmaktır," dedi.
Panelde, "İdeal Bir Aile Açısından Aile İçi Hiyerarşi", "Ergenlik Yönetimi", ve "Çocuk Ebeveyn İlişkisi" gibi konular ele alındı. Programa, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Vali Yardımcısı Didem Dinç Özay ve çeşitli üniversitelerin rektörleri katıldı.
Erzurum'da İslam Alimleri Vakfınca Atatürk Üniversitesi'nde "Fıtratın Korunması ve Aile" başlığı altında "Kendi Gök Kubbemiz Buluşmaları" programı düzenlendi.
Erzurum'da İslam Alimleri Vakfınca Atatürk Üniversitesi'nde "Fıtratın Korunması ve Aile" başlığı altında "Kendi Gök Kubbemiz Buluşmaları" programı düzenlendi.