Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Atatürk fotoğraf koleksiyonuyla tanınan yazar Benazus hayatını kaybetti

Atatürk'ün binlerce fotoğrafının yer aldığı koleksiyonu ve çeşitli kitaplarıyla tanınan araştırmacı yazar Hanri Benazus, 94 yaşında hayatını kaybetti.

Yayın Tarihi: 16.01.2024 16:43
Güncelleme Tarihi: 16.01.2024 16:43

Atatürk fotoğraf koleksiyonuyla tanınan yazar Benazus hayatını kaybetti

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk hakkında yazdığı kitaplarla ve özellikle de fotoğraf koleksiyonuyla tanınan yazar Hanri Benazus, hayatını kaybetti. 

Binlerce Atatürk fotoğrafından oluşan koleksiyonuyla birçok kez tarih sevelerin ilgi odağı olan araştırmacı yazar Benzaus, 94 yaşında son yolculuğuna uğurlandı. 

hanri benzaus

Dün, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden ünlü yazar için Altındağ Musevi Mezarlığı’nda bir cenaze töreni düzenlendi. Cenaze töreninde kızları Fortune Haim ve Keti Sigura taziyeleri kabul etti. Törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi de katıldı. Önce dua edilen törende daha sonra ilahi okundu ve ardından Benzaus’un naaşı dualar eşliğinde defnedildi. 

Atatürk’ün görüşleriyle çocuk yetiştirmiş! 

benzaus cenaze

Babası hakkında çeşitli detaylar aktaran Fortune Haim, Atatürk’ü çok sevdiğini ve babasının kendilerini de bu görüşlerle yetiştirdiğini aktardı. Babasının Atatürk’le tanıştıktan sonra sürekli ona dair dökümanları araştırdığını söyleyen Haim, emekliliği sonrasında tamamen Atatürk’le ilgili yazılar yazdığını belirtti. Benzaus’un diğer kızı Keti Sigura da babasının bir İzmir sevdalısı olduğunu aktaran onunla gurur duyduğunu ifade etti.