Aşırı sıcaklarda baraj, gölet ve sulama kanallarında boğulma riski

Yetkililer, sıcak havalarda baraj, gölet ve sulama kanallarına girilmemesi uyarısı yaptı; durgun suyun tehlikeleri ve çocukların riski vurgulandı.

Yayın Tarihi: 13.07.2026 07:47
Güncelleme Tarihi: 13.07.2026 07:47

Aşırı sıcaklarda baraj, gölet ve sulama kanallarında boğulma riski

Aşırı sıcaklarda baraj, gölet ve sulama kanallarında boğulma riski

Yaz aylarında artan sıcaklıklarla birlikte vatandaşlar serinlemek için suya yöneliyor; ancak yetkililer baraj, gölet ve sulama kanallarına girmemenin önemine dikkat çekiyor.

Yetkililerin uyarısı

Birçok kişinin yüksek ölüm riski olmasına rağmen bu alanlara girdiği ve özellikle çocukların tehlikeli oyunlar oynadığı vurgulanıyor.

Yapılan uyarıda, "Ne kadar yüzme bilinirse bilinsin; tatlı ve durgun su ile deniz suyunun özellikleri farklıdır. Bunu göz ardı eden onlarca çocuğumuz \"ben yüzme biliyorum\" diyerek 3-5 metrelik sulara korkusuzca giriyor. Ancak bilinmelidir ki baraj plaj değildir" denildi.

Alınan önlemler

Yetkililer pek çok sulama kanalı ve gölet çevresinin korkuluklarla kapatıldığını, bazı noktalara ise uyarı levhaları asıldığını belirtiyor. Ayrıca hazırlanan kamu spotları ile vatandaşlar sık sık uyarılıyor.

AŞIRI SICAKLARDA BOĞULMALARA DİKKAT

AŞIRI SICAKLARDA BOĞULMALARA DİKKAT

Yazar
EDİTÖR

Mehmet Yılmaz

Ben Mehmet Yılmaz, 28 yaşındayım. İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin hırslı araştırmacı gazetecisiyim. Masa başında durmayı sevmem; sahada, meclis koridorlarında, siyasi kulislerde gerçeklerin peşindeyim. İdealist biriyim ve işimi ciddiyetle yaparım.