Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Asgari Ücrette Son Nokta: Bakan Işıkhan ve TÜRK-İŞ Başkanı Atalay’dan açıklama

Yeni yılda geçerli olacak asgari ücret rakamı bugün belli olması bekleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay ile görüştü ve ardından Külliye’ye gitti.

Yayın Tarihi: 27.12.2023 16:43
Güncelleme Tarihi: 27.12.2023 16:43

Asgari Ücrette Son Nokta: Bakan Işıkhan ve TÜRK-İŞ Başkanı Atalay’dan açıklama

Yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret rakamı bugün netleşiyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun son toplantısı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret görüşmeleri kapsamında TÜRK-İŞ Genel Merkezi’ni ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen ziyaret yaklaşık 1 saat sürdü. Ziyaretin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Işıkhan, “İstişareler devam ediyor neticelenince sizinle paylaşacağız.” dedi.

Bakan Işıkhan "Asgari ücret istişareleri sürüyor. Netleşince açıklama yapacağız" dedi.

asgari ücret

Bakan Işıkhan’a ziyarette, Çalışma Genel Müdürü Mehmet Baş da eşlik etti.

TÜRK-İŞ’TEN UZLAŞMA SİNYALİ

TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay ise Bakan Işıkhan’la yaptığı görüşmenin ardından Külliye’ye gitmeden önce kısa bir açıklama yaptı.

Atalay, “Rakamı şimdi söyleyeceğiz. Uzlaşırsak masada otururuz. Uzlaşamazsak biz yokuz bu işin içinde deriz, olur biter. Kimsenin vebaline girecek halimiz yok. Komisyon görevini yapıyor. Geçim şartları ortada. 15 kişi var komisyonda, biz 5’iyiz” dedi.

asgari ücret

ASGARİ ÜCRET NASIL BELİRLENİYOR?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) ve Hak-İş Konfederasyonu’ndan oluşuyor. Komisyon, en az 5 toplantı yaparak asgari ücreti belirliyor. Komisyonda uzlaşma sağlanamazsa, Bakanlar Kurulu kararıyla asgari ücret tespit ediliyor.

Asgari ücret, çalışanların yaşam koşulları, ülkenin ekonomik durumu, enflasyon, işsizlik, üretim, rekabet, istihdam, gelir dağılımı gibi kriterler göz önünde bulundurularak belirleniyor.