Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Asgari ücretli çalışanın merakını hükümet tarafı giderdi! Beklenen açıklama geldi

Bu hafta sonuna kadar açıklanması gereken asgari maaş zammı ile alakalı gelişmeler mevcut

Yayın Tarihi: 25.12.2023 13:35
Güncelleme Tarihi: 25.12.2023 13:35

Asgari ücretli çalışanın merakını hükümet tarafı giderdi! Beklenen açıklama geldi

7 milyondan fazla çalışanı ilgilendiren asgari ücret ile alakalı zam pazarlıkları süre geliyor. Bu hafta içerisinde Asgari Ücret Tespit Komisyonu 3. toplantısını düzenlemesi akabinde rakamların netleşmeye başlayacağı bilinirken 31 Aralık gecesine kadar asgari ücret zammının belirleneceği tahmin ediliyor.

Asgari ücret zammı ile alakalı spekülasyonlar devam ederken Ak Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu son dakika yaptığı açıklamalar ile çalışanın merakını gidermiş bulunuyor. Dolaylı yollardan ülkemizdeki her bireyi ilgilendirecek olan yeni asgari ücret rakamı ile alakalı süreç devam ediyor.

CUMA GÜNÜ AÇIKLANACAK

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinin bir arada toplandığı Asgari Ücret Tespit Komisyonu 3. toplantısı bu hafta içerisinde düzenlenecek. Geçtiğimiz gün bir televizyon programına katılan Ak Parti grup başkan vekili Muhammed Emin Akbaşoğlu yeni yılda geçerli olacak olan asgari ücretin 29 Aralık 2023'te açıklanacağını belirtti. Akbaşoğlu tarafından ne kadar zam yapılacağına dair açıklama gelip gelmeyeceği merak edilirken vekil; zam oranı ile alakalı yaptığı açıklamasında iki tarafı da memnun edecek bir oranda mutabık kılınacağını söyledi.

TL

Akbaşoğlu asgari ücret görüşmeleri ile alakalı yaptığı açıklamasında Aralık ayında asgari ücret zammı için 2. görüşmenin yapıldığını söyledi. Asgari ücret zammının erken açıklanma gibi bir durumunun olmadığını belirten vekil, geçtiğimiz dönemde mevcut pandemi sebebiyle Asgari ücretin 2. kez belirlendiğini, 2024 yılı için ise yıllık olarak belirleneceğini söyledi.

Işçi ve işveren sendikalarının asgari ücret zammını belirleme konusunda önemli yerlerinin olduğunu belirten Akbaşoğlu bakanlığın Zam konusunda hakem görevi gördüğünü sözlerini ekledi. Öte yandan asgari ücret zammının bu cuma günü açıklanacağını ve iki tarafında enflasyona ezdirilmeyecek bir oranda zam yapılacağını açıkladı.

2024'TE TEK ZAM

Geçtiğimiz haftalarda yapılan açıklamalar kapsamında asgari ücrete 2024 senesinde yıllık zam yapılması planlanıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından yapılan açıklamada asgari ücret zammının zaten her sene yıllık olarak verildiği belirtilmişti. 2022 ve 2023 istisnaları dışında tekrardan tek sefer ödeneceği açıklaması çalışanı tedirgin etti. Senede bir kere yapılması planlanan asgari ücret zammının yıllık enflasyon oranına yenilmeyecek bir oranla açıklanması tahmin ediliyor