Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Asgari ücrete tek zam seneryoları kurulmuştu! Kabine de onay veriliyor

Son dakika gelişmelerde asgari ücretin belirlenmesi için tespit üyeleri Cumhurbaşkanı Erdoğan ile saat 16,30'da toplanacağı belirtilmiş bulunuyor. Toplantı sonrasında asgari ücret zammının açıklanacağı tahmin ediliyor.

Yayın Tarihi: 27.12.2023 15:49
Güncelleme Tarihi: 27.12.2023 15:49

Asgari ücrete tek zam seneryoları kurulmuştu! Kabine de onay veriliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde düzenlenecek olan Kabine Toplantısının gündem maddesi asgari ücret zammı olacağı tahmin ediliyor. Asgari ücret belirlenmesi için 2 kere düzenlenen toplantının 4. kereye ulaşması beklenmeden yarın yapılacak olan toplantı sonrasında açıklama yapılacağı bilgisi ulaşırken, milyonlarca birey saat 14.00 itibari ile başlayan kabine toplantısı sonuçlarını ve açıklamaları bekliyor.

Her sene bilindiği üzere asgari ücrete enflasyon rakamlarının üzerinde zam yapılmakta. Son 2 senedir de enflasyon karşısında tek zam alan asgari ücretin erimesine istinaden 2. bir zam uygulaması devreye girerken, 2024'te enflasyon rakamlarının düşeceği ön görüsü ile birlikte asgari ücrete tek zam yapılacağı açıklanmış bulunuyor.

d

Asgari ücret zammında alt sınırın enflasyon rakamı olduğu bilinirken tahminlere göre en az yüzde 40 zam yapılması planlanıyor. Masada yer alan zam senaryolarında ise bu rakamın yüzde 50'ye ulaşabileceği tahminleri sunuluyor. 2024 yılında geçerli olacak asgari ücret için bugün toplanan Kabine toplantısının bitmesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşma yapması merakla bekleniyor.

ANA GÜNDEM ASGARİ ÜCRET ZAMMI

Asgari Ücret Tespit Komisyonunun 11 Aralık'ta başlayan toplantısının 2. si geçtiğimiz hafta düzenlense de herhangi bir rakam konuşulmamıştı. Belirlenmesi adına son günlere gelinmişken bugün düzenlenen toplantı sonucu merakla bekleniyor. Peki Kabine Toplantısı sonrası asgari ücret zammı belirlendi mi? 2024 asgari ücret zammı ne olacak? İşte detaylar..

RRH

27 ARALIK KABİNE TOPLANTISI

Bugün düzenlenen Kabine toplantısının ama konusu yine zam gündemi. Kabine de emekli maaş zammı, memur ve memur emeklisi zam konuları da konuşulacak iken en merak edilen konu ise asgari ücretin ne olacağı konusu... Erdoğan tarafından yapılacak açıklama için milyonlarca vatandaş göz kulak kesilmiş açıklamayı beklemekte.

BAKAN IŞIKHAN BELİRTECEK

Toplantıda konuşulacak olan ilk konu olan asgari ücret zammı ile alakalı Bakan Işıkhan'ın tespit toplantılarında görüşülen konuları kaleme alması bekleniyor.

ASGARİ ÜCRETE TEK ZAM

2024 yılı enflasyon tahminlerinde özellikle de yılın ikinci yarısında düşüş yaşanacağı konusunda ekonomi gündemi hakim. Bundan mütevellit ise yapılan açıklamada asgari ücrete Ocak ta yapılan olan zam yılık ilk ve son zammı olacak.

16.30'DA BEŞTEPE'DE TOPLANTI

Son dakika gelişmelerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Beştepe'de asgari ücret belirlenmesi için son toplantının yapılacağı açıklanırken, toplantı akabinde asgari ücret zammının açıklanacağı tahmin ediliyor