Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Asgari ücret zammı bekleniyor! Kabine Toplantısı ne zaman saat kaçta yapılacak?

En son 6 Aralık'ta gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrasında yeni yılın son toplantısı ile alakalı bekleyiş süregeliyor.

Yayın Tarihi: 24.12.2023 14:03
Güncelleme Tarihi: 24.12.2023 14:03

Asgari ücret zammı bekleniyor! Kabine Toplantısı ne zaman saat kaçta yapılacak?

Aralık ayı ekonomi gündeminin en yoğun geçtiği dönem olarak biliniyor. Sgari ücret zammı, emekli ve memur zam çalışmaları için hükümet yoğun mesai sarf ediyor. Önümüzdeki hafta belirlenmesi beklenen asgari ücret akabinde gözler emekli ve memur zam çalışmalarına odaklanacak. 3 Ocak'ta açıklanması beklenen enflasyon rakamları sonrasında memura yüzde 15 toplu sözlşem zammı ilave edilecek iken emekliye de refah payı ekleneceği tahmin ediliyor. 

Geçtiğimiz hafta düzenlenmesi beklenen Kabine Toplantısı da 2024 bütçe görüşmeleri sebebiyle ertelenirken, Kabine Toplantısı ne zaman? Kabine Toplantısı kaçta başlayacak? sorularının yanıtları araştırılıyor. 

2023 senesinin son kabine toplantısı için gözler tarihe çevrili bekliyor. Ülkemizdeki bütün vatandaşı ilgilendirecek olan asgari ücret zammının kabine toplantısı ile netleşeceği tahmin edilirken ne zaman yapılacağı ile alakalı detaylar da meraklı araştırılıyor.

kabien

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN?

En son 6 Aralık tarihinde gerçekleşen kabine toplantısı sonrasında yılın son toplantısı tarihine dair herhangi bir net bilgi Cumhurbaşkanlığı takviminde yer almıyor. Normal şartlarda 18 Aralık Pazartesi günü yapılması beklenen Kabine Toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yoğun mesaisi ve bütçe toplantılarının devam etmesi sebebiyle gerçekleşmemişti. 

Henüz net bir açıklama yapılmasa da yeni toplantının 25 Aralık Pazartesi günü saat 15.30'da yapılacağı tahmin ediliyor.

KABİNE TOPLANTISI GÜNDEMİ

Milyonlarca vatandaş merakla asgari ücret zammı konusundaki araştırmasını sürdürse de önümüzdeki kabine toplantısında asgari ücret ile alakalı net bir rakam verilmeyeceği biliniyor. Çünkü Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışmaları devam ederken düzenlenecek olan son toplantı sonrasında kararın alınması bekleniyor. 

EMEKLİ VE MEMUR MAAŞI KONUŞULACAK

Ancak Kabine Toplantısında emekli ve memur maaşları ile alakalı olası düzenlemelerin gündeme taşınacağı tahmin ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 6 Aralık tarihinde yapılan Kabine Toplantısı sonrasında ekonomik dengeyi sarsmayacak şekilde Asgari ücretin belirleneceğini açıklamıştı. Işçilerin onayı ve işverenleri de yormayacak istihdamı etkilemeyecek bir seviyede asgari ücrete zam yapılacağı açıklaması Erdoğan tarafından belirtilmişti.