Asansörde mahsur kalan 9 kişi operasyonla kurtarıldı
Olayın gelişimi
Yalova’nın İsmetpaşa Mahallesi’ndeki bir binada asansörün arızalanması sonucu 9 vatandaş kabin içinde mahsur kaldı. İhbar üzerine olay yerine intikal eden Yalova İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, operasyonu kontrollü ve planlı bir şekilde yürüttü.
İtfaiye ekipleri ilk olarak asansör kabininin kapısını kontrollü şekilde aralayarak içerideki kişilere temiz hava tüpüyle oksijen desteği sağladı. Ardından, müdahaleyi sürdürmek için seyyar hidrolik ayırıcı ekipman kullanılarak kapı güvenli biçimde açıldı ve içerideki kişiler tek tek tahliye edildi.
Sonuç ve uyarılar
Olayda herhangi bir yaralanma kaydedilmedi; tahliye edilen vatandaşlar ekiplerin müdahalesi için teşekkür etti. Yalova İtfaiye Müdürlüğü, benzer durumlarda vatandaşların paniğe kapılmamaları, kabin içinde sakin kalmaları, havalandırmayı engelleyecek davranışlardan kaçınmaları ve en kısa sürede 112 Acil Çağrı Merkezi ile iletişime geçerek profesyonel yardım talep etmeleri gerektiğini hatırlattı.
YALOVA'DA BİNADA ARIZALANAN ASANSÖRDE MAHSUR KALAN 9 KİŞİ, YALOVA İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİNİN OPERASYONU İLE BULUNDUKLARI YERDEN KURTARILDI.