Artvin Şavşat’ta ambulans uçuruma yuvarlandı: 1 ölü, 4 yaralı
Kaza anı ve nedenine ilişkin ilk bilgiler
Kaza, bugün 05.06 sıralarında Şavşat ilçesine bağlı Çoraklı köyü yolunda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, 112 Acil Sağlık ekipleri Ilıca köyünden hasta aldıktan sonra dönüş yoluna geçti.
Yolda etkili olan kar yağışı ve buzlanma nedeniyle yüzey kayganlaşınca, ambulans sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu araç yaklaşık 30 metrelik uçuruma yuvarlandı.
Kurtarma çalışmaları ve yaralıların durumu
İhbar üzerine bölgeye AFAD, jandarma, 112 Acil Sağlık ekipleri, ŞAKUT (Şavşat Arama Kurtarma Derneği) ve Şavşat Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Zorlu arazi koşullarında yürütülen çalışmalarda ambulansta bulunan yaralılar ekipler tarafından olay yerinden çıkarıldı.
Kazada ambulansta bulunan hasta Serafettin Sancar olay yerinde hayatını kaybetti. Yaralanan 3 sağlık personeli ile 1 hasta yakını, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.
Olayla ilgili kurtarma ve sağlık ekiplerinin müdahalesi devam ederken, bölgedeki sürüş koşularının risk oluşturduğu bir kez daha ortaya çıktı.
ARTVİN'İN ŞAVŞAT İLÇESİNDE HASTA TAŞIYAN AMBULANSIN UÇURUMA YUVARLANMASI SONUCU 1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 4 KİŞİ YARALANDI