TİRAN - Arnavutluk'un başkenti Tiran'da, okul ortamlarında yaşanan akran şiddeti olaylarına dikkat çekmek amacıyla bir gösteri düzenlendi.
Protesto, sivil toplum kuruluşları ve ebeveynler tarafından “çocukların yaşamı, güvenliği ve eğitimi için” sloganıyla gerçekleştirildi. Yürüyüşe katılan onlarca kişi, 18 Kasım'da akranı tarafından bıçaklanan 14 yaşındaki Martin Cani'nin hayatını kaybetmesine tepki göstererek, çocukların daha fazla korunması gerektiğini vurguladı.
Göstericiler, Fan Noli İlkokulu önünden başlayarak Eğitim ve Spor Bakanlığı'na yürüdü. Katılımcılar, “Sorumsuz kurumlar öldürüyor”, “Çocuklar yaşamalı, öldürülmemeli”, “Suskunluğumuz adaletsizliği besliyor” yazılı pankartlar taşıdı.
Protesto sırasında bazı göstericiler, bakanlık binasına kırmızı boya fırlatarak, Eğitim ve Spor Bakanı Ogerta Manastirliu'nun istifasını talep etti.
14 yaşındaki öğrenci Martin Cani, Fan Noli İlkokulu'nda, bir başka öğrencinin bıçaklı saldırısı sonucunda hayatını kaybetmişti. Olaydan önce öğrenciler arasında sosyal medya üzerinden başlayan bir tartışmanın olduğu iddia edilmiştir. Bu durum, okul ve çevresindeki öğrencilerin güvenlik konularını yeniden tartışmaya açtı.
Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Martin Cani'nin ölümü sonrası yaptığı açıklamada, TikTok ve Snapchat gibi sosyal medya platformlarının kapatılması konusunda halk katılımıyla bir kamusal tartışma süreci başlatacaklarını duyurdu.
Bu İçeriğimiz kaynak olarak Anadolu Ajansını kullanmıştır ve aksiyon.com.tr editör ekibimiz tarafından derlenmiştir.
Arnavutluk'un başkenti Tiran'da okullarda yaşanan akran şiddeti olaylarına dikkati çekmek için gösteri yapıldı. Tiran'da sivil toplum kuruluşları ve ebeveynler tarafından, akran şiddetine dikkati çekmek amacıyla "çocukların yaşamı, güvenliği ve eğitimi için" sloganıyla protesto düzenlendi.
Arnavutluk'un başkenti Tiran'da okullarda yaşanan akran şiddeti olaylarına dikkati çekmek için gösteri yapıldı. Tiran'da sivil toplum kuruluşları ve ebeveynler tarafından, akran şiddetine dikkati çekmek amacıyla "çocukların yaşamı, güvenliği ve eğitimi için" sloganıyla protesto düzenlendi.