DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 -0,01%
ALTIN
5.907,24 -0,16%
BITCOIN
3.649.291,61 3,59%

Arıkan, Filistin Büyükelçisi Faed Mustafa ile görüştü: Türkiye'den dayanışma ve sivil inisiyatif vurgusu

Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa ile vedalaşma görüşmesi yaptı; dayanışma, sivil deniz girişimleri ve destek ele alındı.

Yayın Tarihi: 02.09.2025 13:02
Güncelleme Tarihi: 02.09.2025 13:03

Arıkan, Filistin Büyükelçisi Faed Mustafa ile görüştü: Türkiye'den dayanışma ve sivil inisiyatif vurgusu

Arıkan, Filistin Büyükelçisi Faed Mustafa ile görüştü

Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan ve Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa partisinin genel merkezinde bir araya geldi. Görüşme, Mustafa'nın Türkiye'deki görev süresi sonrasında gerçekleştirdiği veda ziyareti kapsamında yapıldı.

Görüşmede Arıkan'ın değerlendirmesi

Arıkan, uzun yıllar Türkiye'de görev yapan Mustafa'nın veda ziyaretine geldiğini belirterek, Mustafa'nın "Türkiye'de Filistin davasını en güzel şekilde temsil ettiğini" söyledi. İsrail'in Filistin'de gerçekleştirdiği soykırımı kabul etmenin mümkün olmadığını vurgulayan Arıkan, "Filistin'in şanlı mücahitleri, İsrail'in yaptığı zulüm karşısında en güçlü direnişi ortaya koyuyorlar. Biz de Türkiye olarak, Saadet Partisi olarak bu mücadelenin sonuna kadar arkasındayız. İnanıyorum ki bugün zor şartlar altında mücadele eden Filistin halkı çok yakın zamanda özgürlüğüne kavuşacak, özgür Filistin devleti tüm dünya tarafından tanınacak ve haklı mücadeleleri zafere ulaşacaktır." ifadelerini kullandı.

Arıkan, dünyadan birçok sivil toplum gönüllüsünün Gazze'deki katliamı engelleyebilmek için bir harekata giriştiğini ve yüzden fazla gemi ile Gazze'ye gideceklerini anımsattı. "Bu hafta içerisinde İspanya'dan ve Tunus'tan hareket edecekler. Biz de Türkiye'de Saadet Partisi olarak hem bu gemilerin kalkmasıyla alakalı gerekli hazırlıkların yapılması için hem de insan kaynağı noktasında çalışma içerisinde olduk," dedi. Arıkan, sivil inisiyatifin birçok kurumun başaramadığını başaracağına inandığını belirtti ve Gazze'deki ablukayı delerek açlığın hafifleyeceğini, ardından özgürlük mücadelesinin devam edip zafere ulaşacağını ifade etti.

Büyükelçi Mustafa'nın değerlendirmesi

Büyükelçi Faed Mustafa, görevde bulunduğu 10 yıl içerisinde Türk halkının Filistin'i ne kadar sevdiğine şahit olduğunu belirterek, "Filistin olarak çok zor zamanlardan geçiyoruz. Siyonist çeteler sürekli Filistin halkına savaş açmaktadır. Amerika'dan ve birçok yerden destek almaktadır. Bütün acılara, sıkıntılara, çilelere rağmen hiçbir zaman pes etmedik, kırılmadık." dedi. Mustafa, Türkiye'ye, aziz Türk halkına, Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Türkiye parlamentosuna ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti ve "Her şeye rağmen inanıyoruz ki inşallah en kısa zamanda sizlerle Mescid-i Aksa'da namaz kılacağız." sözleriyle veda etti.

Görüşme, Türkiye-Filistin dayanışmasının siyasal destek ve sivil inisiyatifler üzerinden nasıl şekillendiğine dair önemli mesajlar verdi. Arıkan ve Mustafa, dayanışmanın sürdürülmesi ve sivil girişimlerin desteklenmesi konusundaki beklentileri paylaştı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan (sağ 2), Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa...

Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan (sağ 2), Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa (sol 2) ile görüştü.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan (sağ 2), Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa...

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı