Ardahan'da Sibirya soğukları yaşamı olumsuz etkiliyor
Ardahan'da etkisini sürdüren Sibirya kaynaklı soğuk hava dalgası, kentte hayatı zora soktu. Göller, akarsu ve dereler donarken cadde ve sokaklarda yoğun buzlanma oluştu; günlük yaşam ve ulaşımda belirgin kısıtlamalar yaşanıyor.
Doğal alanlarda buzlanma ve kırağı görüntüleri
Çıldır Gölü başta olmak üzere bölgedeki nehir ve derelerin yüzeyi tamamen buz tuttu. Bitkiler ve ağaçlar üzerinde oluşan kırağı doğal bir görsel zenginlik oluştururken, aynı zamanda yürüyüş ve araç trafiği açısından riskleri artırıyor.
Buzdan sarkıtlar kısa süre önce etkisini gösteren soğuklarla birlikte bölgede yaygın şekilde oluştu. Sokaklarda ve açık alanlarda biriken kırağı, sabah saatlerinde özellikle yaya ve araç trafiğini güçleştiriyor.
Vatandaşların yaşamına etkileri ve gözlemler
Vatandaşların dışarıya sadece temel ihtiyaçlar için çıktığı gözlemleniyor; günlük rutin faaliyetler önemli ölçüde azaldı. Kura Nehri'nin yüzeyine çıkan Emre Öztürk, "Şu anda Kura nehri üzerindeyiz. Nehrin yüzeyi tamamen donmuş halde. Ardahan'da başta Çıldır gölü olmak üzere dereler ve nehirler tamamen dondu. Şu an vatandaşlar dışarıya sadece alışveriş yapmak için çıkıyorlar. Burada şartlar şu anda çok zor. Bu yıl Ardahan'daki soğuklar nedeniyle vatandaşlar dışarıya çıkamaz hale geldi" şeklinde durumu aktardı.
Ölçülen sıcaklıklar
Bölgede ölçülen en düşük sıcaklıklar Göle ilçesinde gece -23°C olarak kaydedildi. Ardahan merkezinde ise gece en düşük sıcaklık -19,7°C olarak ölçüldü. Bu değerler, bölgedeki soğuk havanın şiddetini açık şekilde ortaya koyuyor.
Yetkililer ve vatandaşlar, buzlanmanın oluşturduğu risklere karşı dikkatli olunması gerektiğine dikkat çekiyor; özellikle araç ve yaya trafiğinde alınacak önlemler öne çıkıyor.
ARDAHAN'DA SOĞUK HAVA NEDENİYLE ARAÇLARI KIRAĞI TUTARKEN, HAYAT DURMA NOKTASINA GELDİ