
Malatya'nın öne çıkan yöresel lezzetlerinden biri olan Arapgir balıklı pilavı, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret tescil belgesi ile tescillendi.
Arapgir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Türk Patent ve Marka Kurumu, belediyenin başvurusunu değerlendirerek Arapgir balıklı pilavının coğrafi işaret belgesini onayladı. Bu durum, yerel mutfağın ve kültürel mirasın korunması açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
Arapgir balıklı pilavı, sazan balığı veya alabalığın tereyağında kavrulmuş kuru soğan, domates, biber ve domates salçası ile birlikte baharat ve pilavlık bulgur ile hazırlanması ile öne çıkmaktadır. Bu özelliği ile Arapgir'in zengin gastronomik kültürünü temsil eden bir yemek haline gelmiştir.
Malatya'nın yöresel lezzetlerinden "Arapgir balıklı pilavı"na Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret tescil belgesi verildi.