DOLAR
42,93 -0,01%
EURO
50,51 0,02%
ALTIN
6.231,19 0,33%
BITCOIN
3.863.486,84 -2,71%

Arap Birliği Genel Sekreteri: Küresel Talep Üzerine Gazze'deki Savaşın Durdurulması

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, Gazze'deki savaşın durdurulması talebinin, tüm dünya için geçerli olduğunu vurguladı.

Yayın Tarihi: 10.09.2024 15:31
Güncelleme Tarihi: 10.09.2024 15:31

Arap Birliği Genel Sekreteri: Küresel Talep Üzerine Gazze'deki Savaşın Durdurulması

Arap Birliği'nden Gazze'deki Savaşın Durdurulması Çağrısı

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, İsrail’in Gazze Şeridi’nde sürdürdüğü savaşın durdurulması talebinin yalnızca Arap ülkelerinin değil, tüm dünya halklarının isteği olduğunu dile getirdi.

Kahire'de Dışişleri Bakanları Toplantısı

Genel Sekreter Ebu Gayt, Mısır’ın başkenti Kahire’de yapılan Arap Birliği’nin 162. Dışişleri Bakanları Konseyi’nde konuştu. Ebu Gayt, "Gazze'deki çatışmaların sona ermesi, sadece Arapların değil, küresel bir ihtiyaçtır," ifadesini kullandı.

Netanyahu'nun Savaş Politiği

Ebu Gayt, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun mevcut durumu değerlendirmesinin tatmin edici olmadığını belirterek, "Netanyahu, ateşkes anlaşmasına yanaşmıyor. Ancak, çatışmaların sona ermesi için başka bir alternatif bulunmuyor," dedi.

Uluslararası Katılımcılar

Kahire’de düzenlenen toplantıya, Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan başta olmak üzere, Avrupa Birliği Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, BM Genel Sekreteri Vekili Philippe Lazzarini ve UNRWA Genel Komiseri ile Sigrid Kaag da iştirak etti. Toplantının ana gündem maddesi, Gazze Şeridi ve Batı Şeria üzerindeki İsrail saldırılarının durdurulmasının yollarını araştırmaktı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı