Araban'da Karasu Çayı'nda toplu balık ölümleri

Gaziantep'in Araban ilçesindeki Karasu Çayı'nda kıyıya vuran toplu balık ölümleri görüldü; vatandaşlar yetkililerden nedenin araştırılmasını istedi.

Yayın Tarihi: 25.06.2026 16:46
Güncelleme Tarihi: 25.06.2026 16:46

Araban'da Karasu Çayı'nda toplu balık ölümleri

Araban'da Karasu Çayı'nda toplu balık ölümleri

Gaziantep'in Araban ilçesine bağlı kırsal Fakılı Mahallesi mevkiinden geçen Karasu Çayı kıyısına toplu balık ölümleri vurdu. Bölgedeki vatandaşlar, ölü balıkları fark ederek durumu yetkililere bildirdi.

vatandaşların tepkisi ve talepleri

Bölge sakinleri, toplu balık ölümlerinin her yıl tekrarlandığını belirterek yetkililer tarafından kapsamlı bir inceleme yapılmasını istedi. Vatandaşlar, sorunun kaynağının tespit edilip kalıcı çözüm sağlanmasını talep ediyor.

muhtemel nedenler ve izlenmesi gereken adımlar

Toplu balık ölümlerinin nedenleri sahada yapılacak incelemelerle belirlenebilir; kirlenme, oksijen azlığı, tarımsal akışlar veya diğer çevresel değişkenler olası etkenler arasında sayılabilir. Ancak bu olayın kesin nedeninin tespiti için laboratuvar destekli su örneği analizleri, balık incelemeleri ve akarsu boyunca kaynak taraması gereklidir.

Yetkililerin hızlı bir şekilde su kalitesi ölçümleri yapması, bulguları kamuoyuyla paylaşması ve tekrarlayan ölümlere karşı önleyici tedbirler planlaması bekleniyor.

GAZİANTEP’İN ARABAN İLÇESİ KARASU ÇAYINDA TOPLU BALIK ÖLÜMLERİ GÖRÜLDÜ.

GAZİANTEP’İN ARABAN İLÇESİ KARASU ÇAYINDA TOPLU BALIK ÖLÜMLERİ GÖRÜLDÜ.

GAZİANTEP’İN ARABAN İLÇESİ KARASU ÇAYINDA TOPLU BALIK ÖLÜMLERİ GÖRÜLDÜ.

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.