Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Apple Vision Pro'yu iade eden edene: İşte nedeni

Yeni bir rapor, Apple Vision Pro alıcılarının cihazı kurarken sorun yaşadığını ve cihazın ağır olması ve sağlık sorunlarına neden olabileceği için iade etme konusunda sıkıntı yaşadıklarını belirtiyor.

Yayın Tarihi: 04.03.2024 14:24
Güncelleme Tarihi: 04.03.2024 14:24

Apple Vision Pro'yu iade eden edene: İşte nedeni

Apple, Vision Pro'nun insanların hem yaşama hem de çalışma şeklini değiştireceğini değerlendiriyor. Diğer taraftan gerçek deneyimin bu değerlendirmeden daha farklı olduğu ortaya çıktı. Apple Vision Pro'yu satın alan herkes, bırakın deneyip gözlüğü iade etmeyi, ilk kurulum aşamasını bile geçmekte zorlanıyor.

Apple Vision Pro'yu iade eden edene

Vision Pro onarım ve değiştirme hattını inceleyen önde gelen bir analist, Vision Pro iadelerinde nemli bir yüzdesinin gözlükleri ilk aldıklarında nasıl kullanacaklarını bilmeyen kullanıcıların oluşturduğunu söyledi. Apple'ın tedarik zinciriyle ilgili sürekli olarak rapor hazırlayan analistlerden Kuo, Apple Vision Pro'nun getirilerinin yüzde 20 ila 30'unun karma gerçeklik gözlüklerinin nasıl kurulacağının anlaşılmamasından kaynaklandığını tahmin ettiğini ifade ediyor.

Apple Vision Pro'yu iade eden edene

Kullanıcıların kurulum sırasında ne gibi zorluklarla karşılaşacakları tam olarak belli olmazken, cihazın kullanım kılavuzunda Apple Vision Pro'nun kurulumu sadece birkaç adım gerektiriyor. Pili şarj edip bağladıktan, gözlüğün yüzünüze rahatça oturduğundan emin olduktan sonra kurulum manuel olarak veya iOS 17/ıpados 17 çalıştıran bir cihaz kullanılarak başlayacaktır. Daha sonra gözle girişi ve manuel girişi ayarlamanız ve Apple Kimliğinizle giriş yapmanız gerekir.

Bazı kişiler Apple Vision Pro'larını büyük tasarımı, yüksek fiyatı ve çeşitli sağlık sorunları nedeniyle iade etti.