Bist 100
10.271,16 0%
DOLAR
32,26 -0,3%
EURO
34,83 -0,05%
ALTIN
2.398,96 0,73%

Apple Vision Pro 2’nin piyasaya sürüleceği tarih belli oldu!

Apple’ın 10 yıl aradan sonra çıkardığı yeni ürün kategorisi olan ve büyük ses getiren Vision Pro’nun 2025 sonu veya 2026 başında piyasaya çıkabileceği iddia edildi.

Yayın Tarihi: 20.02.2024 16:02
Güncelleme Tarihi: 20.02.2024 16:02

Apple Vision Pro 2’nin piyasaya sürüleceği tarih belli oldu!

Apple Vision Pro’ya ilişkin şu ana kadar iki tür söylenti ortalıkta dolaşıyordu: Biri Apple'ın 2027'ye kadar ikinci nesli hazırlayacağını ve diğeri ise 2025'e kadar olası bir "Apple Vision" sürümünü konu alıyordu.

The Elec, Omdia ve analist Ming-Chi Kuo, Apple'ın Vision Pro 2'yi piyasaya sürmek için 2027 yılına kadar beklemesini bekliyor. Tedarik zincirindeki sıkıntılar en olası neden olsa da Koreli yayın kuruluşu ve araştırma şirketi Apple'ın WOLED ekranı daha parlak hale getirirken RGB OLEDoS panele yükseltmek istediğine inanıyor.

Ayrıca Kuo, daha önce Apple'ın 2025 yılında piyasaya sürmek üzere daha ucuz bir versiyon hazırladığını söylemişti. Yine de şirket, Vision Pro üretiminin zorlukları nedeniyle muhtemelen bu planları iptal ederek bunun yerine ikinci nesle odaklandı.

Fakat MacRumors daha sonra Apple Vision Pro 2 hakkında yeni detaylar paylaştı. MacRumors’a göre, bu yeni kulaklık birinci nesil Vision Pro ile çarpıcı benzerlikler taşıyor. Orijinal cihazla aynı kavisli estetiğe ve düğme yerleşimine sahip olacak ama hoparlörün yeni bir yeri olacak. MacRumors, ayrıca cihazın dahili olarak Project Alaska olarak bilindiğini ve cihaz tanımlayıcısının N109 olduğunu öne sürdü.

Kaynaklar, yeni kulaklığın ilk tasarımlarının mevcut modelde hoparlörleri barındıran yuvarlak alanları içermediğini belirtiyor. Bunun yerine Apple, kulaklığa "tüm uzunluğu boyunca düz ve tekdüze olan şakaklar" yerleştirdi.

apple

VİSİON PRO 2 18 AY SONRA PİYASAYA ÇIKACAK

Bununla birlikte, Bloomberg'den Mark Gurman, bu cihazın 2025 sonu veya 2026 başında piyasaya sürülmeye hazır olabileceğine inanıyor. Gurman, "Apple Inc. muhtemelen ikinci nesil Vision Pro'yu piyasaya sürmekten en az 18 ay uzakta" dedi.

Bu sürenin bazı insanlar için uzun bir süre olabileceğine inansa da, bu süre üst düzey MacBook Pro ve iPad Pro modelleri gibi diğer Apple ürünleriyle benzer bir zaman dilimi olduğu belirtiliyor. Ayrıca Apple, bu cihazın çıkışını uzatırsa, kullanıcıların bir nesilden diğerine geçerken daha fazla avantaj elde edebileceği düşünülüyor.

İkinci nesil, ilk modeldeki tüm sorunları gidermek için yeterli olmasa da, şirketin bu uzamsal bilgisayarı güncel tutmak için visionOS'u geliştirmesi gerekiyor. Hata düzeltmelerinin yanı sıra, Apple'ın kullanıcıların bir Mac ve bu cihazla nasıl etkileşime girdiğini, daha sürükleyici deneyimleri, daha fazla birinci taraf ve üçüncü taraf uygulama desteğini vb. iyileştirmesi gerekecek.

Öte yandan, visionOS 2.0, Apple'ın bu yıl içinde Apple Vision Pro'ya gelecek çeşitli değişiklikleri ve yeni işlevleri duyuracağı Apple Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı sırasında muhtemelen önizlenecek.