Bist 100
10.082,77 1%
DOLAR
32,44 0,01%
EURO
34,91 0,26%
ALTIN
2.428,56 0,09%

Apple katı kuralını sonunda yıktı! App Store'da emülatörlerin yolu açıldı

Apple'ın AB'nin Dijital Pazarlar Yasası'na (DMA) uyum sağlamasının ardından App Store'daki emülatörlerin yolu artık belli oldu.

Yayın Tarihi: 15.04.2024 14:16
Güncelleme Tarihi: 15.04.2024 14:16

Apple katı kuralını sonunda yıktı! App Store'da emülatörlerin yolu açıldı

Apple'ın diğer akıllı telefon üreten rakiplerine göre daha katı kurallara sahip olduğu açık. Ancak şirket, kullanıcılardan ne kadar geri bildirim alırsa alsın, üçüncü taraf mağazalara veya uygulamalara izin vermemek de dahil olmak üzere planlarına sadık kalmaya kararlı.

Fakat, bu durum artık yavaş yavaş değişime uğramaya başladı. Marka yakın zamanda App Store'un eleştirilen katı kurallarını gevşeterek AB yasalarına uymaya başladı. Bu yeni örnek bir emülatördür. Son bilgilere göre bu tür yazılımlar şirketin uygulama mağazasında ortaya çıktı.

App Store'da emülatörlerin dönemi başlıyor!

App Store'da emülatörlerin yolu açıldı

Apple Insider'ın güncellemesine göre, Apple'ın AB'nin Dijital Pazarlar Yasası (DMA) ile uyumluluğu, App Store'daki emülatörlerin önünü açtı. Emu64 XL, Apple'ın App Store doğrulama sürecini geçmiştir ve indirilebilecek emülatörlerden biri olarak listelenmiştir. Ancak macOS 11.0 veya üzerini çalıştıran Mac modelleriyle de uyumlu olarak listeleniyor.

Şirketin uygulama mağazası içeriğine eklenen bir diğer emülatörün ise iGBA olduğu belirtildi. Game Boy Advance ve Game Boy Color emülatörü olarak biliniyor, ayrıca kapsamlı özelleştirme seçenekleriyle bu platformlardan oyun oynayabileceği aktarılıyor. Bunu iOS 12 ve iPadOS 12 çalıştıran iPhone ve iPad'lerin dışında Apple Vision Pro ve M1 Mac'lerde çalıştırabilirsiniz.

Yukarıdaki uygulamaların her ikisini de uygulama içi satın alma olmadan indirmek ve kullanmak ücretsizdir.