Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,27 0,12%
EURO
35,12 0,09%
ALTIN
2.491,34 0,13%

Apple'ın ilk büyük Siri yapay zekâ güncellemesinin ayrıntıları sızmış olabilir!

Üretken yapay zekâ destekli Siri ile ilgili bazı bilgiler elde edildi. Buna göre, WWDC 2024'te tanıtılması beklenen Siri Ajax tabanlı olacak. İşte konuya ilişkin diğer detaylar...

Yayın Tarihi: 05.01.2024 17:12
Güncelleme Tarihi: 05.01.2024 17:12

Apple'ın ilk büyük Siri yapay zekâ güncellemesinin ayrıntıları sızmış olabilir!

Bu yıl muhtemelen Apple'ın yaklaşan yazılım özellikleri için büyülü üretken yapay zekâ terimini kullanmaya başlayacağı yıl olacak. Edinilen bilgilere göre, Siri’nin üretken yapay zekâ versiyonu Apple Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı’nda (WWDC) duyurulacak.

Daha önce Bloomberg ve The Information tarafından bildirildiği gibi, yeni Siri Ajax tabanlı olacak. Ajax, Apple içinde yıllardır eğitilen bir Büyük Dil Modeli ve ChatGPT 3.5'ten daha iyi olduğu söyleniyor. İlk olarak Cupertino'nun bu sohbet robotunu dahili kullanım için saklayacağı düşünülürken, bunun Siri'ye daha fazla kişiselleştirme ve doğal konuşma yetenekleri dahil edileceği belirtiliyor.

Öte yandan Siri, çeşitli Apple cihazları arasında verimli yönetime yardımcı olacak, Apple'a özgü oluşturma hizmetleri sunacak, çeşitli harici hizmetler arasında bağlantı kuracak ve hatta abonelik tabanlı seçenekler sunacak.

siri

TÜM İPHONE 16 MODELLERİYLE BİRLİKTE PİYASAYA ÇIKACAK

The Information, daha önce Apple'ın dil veya görüntü modelleri geliştirmek için iki ekibi olduğunu paylaşmıştı. Ekiplerden biri görüntü, video veya 3D sahneler üreten yazılımlar üzerinde, diğeri ise görüntüleri veya videoları tanıyabilen ve üretebilen multimodal yapay zekâyı içeren uzun vadeli araştırmalar üzerinde çalışıyor.

Yayın, bu LLM'lerden birinin sonunda AppleCare kullanan müşterilerle etkileşime girebileceğini söyledi. Aynı zamanda Siri ekibi, karmaşık kısayol entegrasyonlarını çok daha kolay hale getirmek için bu dil modellerini dahil etmeyi planlıyor.

Buna ek olarak, daha önce Apple'ın Siri'yi "nihai sanal asistan" olarak tamamen yenilemek için LLM kullanmaya hazırlandığını ve "Apple'ın çok çeşitli cihazlarında erişilebilirlik için katil yapay zekâ uygulaması" haline geldi belirtiliyor.

Apple'ın WWDC 2024 sırasında bu yeni üretken yapay zekânın ilk adımlarını tanıtacağı ve tüm iPhone 16 modelleriyle birlikte standart olarak piyasaya sürülmesinin beklendiği bildiriliyor.