Bist 100
9.915,62 2%
DOLAR
32,45 -0,15%
EURO
34,83 -0,66%
ALTIN
2.427,5 0,14%

Apple ilk ön siparişinde 180 bin adede yakın Vision Pro sattı!

Ünlü Analist Ming-Chi Kuo, Apple Vision Pro ön satışının başarılı olduğunu, hafta sonunda 180 bin adede yakın satış yapıldığını ancak asıl zorluğun şimdi başladığını söyledi.

Yayın Tarihi: 22.01.2024 18:40
Güncelleme Tarihi: 22.01.2024 18:40

Apple ilk ön siparişinde 180 bin adede yakın Vision Pro sattı!

Analist Ming-Chi Kuo, Apple'ın ilk ön sipariş hafta sonunda yaklaşık 160 bin ila 180 bin Apple Vision Pro sattığını ve bu rakamın piyasanın Apple'dan beklediği rakamla aynı olduğunu bildirdi. Tüm modeller için sevkiyat süreleri 5-7 haftaya kadar uzadığı için uzamsal bilgisayar oldukça hızlı bir şekilde tükenirken, Apple Vision Pro için ivmeyi korumanın asıl zorluğu şimdi başlıyor.

Kuo'ya göre, anında tükenme ve uzatılmış sevkiyat süreleri başlangıçta olumlu görünüyor ama önemli bir konu var: Kuo, "Ön siparişler açıldıktan 48 saat sonra sevkiyat süreleri değişmedi. Bu durum, çekirdek hayranlar ve yoğun kullanıcılar siparişlerini verdikten sonra talebin hızla azalabileceğini gösteriyor" dedi.

Analist, Apple Vision Pro'nun ön satışını iPhone'unki ile karşılaştırıyor. Popüler modellerin genellikle hemen tükendiğini ve sevkiyat sürelerinin genellikle saatler içinde birkaç haftaya çıktığını hatırlatıyor. Ancak Vision Pro'nun aksine, iPhone modellerinde ön siparişler açıldıktan 24 ila 48 saat sonra sevkiyat sürelerinde bir artış görülmeye devam ederken, uzamsal bilgisayarda durum böyle değil.

Luxshare'in talebi karşılamak için fazla mesai yapması beklenirken, üretici hâlâ üretim verimliliğini artırmaya çalışıyor. Kuo, "Luxshare, üretim verimliliğinin sevkiyatlar üzerindeki etkisini dengelemek için seri üretime başladığından beri tam zamanlı fazla mesai yapıyor" ifadelerini kullandı.

Bununla birlikte, Apple'ın 2024 yılında Vision Pro için 500 bin adetlik bir sevkiyat hacmini karşılayabileceğini, ancak ivmeyi korumak için birkaç zorluk olduğunu düşünüyor.

VİSİON PRO

APPLE YEREL TALEBİ KARŞILAYAMAYABİLİR

Apple Vision Pro ile ilgili ilk sorun, tedarik zincirinin sıkılaştırıldığına dair önceki tüm söylentilerin olduğu belirtiliyor. Bu ürünün güzel ekranından sorumlu olan Sony, yılda yalnızca birkaç yüz bin adet üretebiliyor. Bu da küresel genişlemenin yavaş olacağı ve Apple'ın yerel talebi karşılayamayacağı anlamına geliyor.

Ayrıca, büyük oyuncular Apple'a karşı bahis oynarken, şirket geliştiricileri bu yeni platformun başarılı olabileceğine ikna etmekte zorlanıyor gibi görünüyor. Netflix, Spotify ve YouTube bir Vision Pro uygulaması sunmayacaklarını söyledi. Dolayısıyla, müşterilerin bu uzamsal bilgisayarda uygulamalarının iPad uygulaması benzeri bir sürümüne erişmelerine bile izin vermeyecekler.

Apple Vision Pro için gerçekten geliştirilecek birkaç yüzden fazla uygulama var ama yalnızca kullanıcı tabanı oldukça küçük değil, aynı zamanda çoğu geliştiricinin cihazı kullanma şansına sahip olmayacağı bir uygulama oluşturmanın da zor olduğu aktarılıyor. Apple, ayrıca gerekli API desteğinden yoksun ve yazılımın her parçasına üçüncü taraf uygulamalar tarafından erişilemiyor.