Bist 100
10.158,63 0%
DOLAR
32,21 -0,01%
EURO
35,11 -0,16%
ALTIN
2.457,49 0,08%

Apple Haritalar’daki ‘kalıcı olarak kapalı’ hatası yüzünden bir restoran sahibinin işleri düştü!

Avustralya'da bir restoran sahibi, Apple Haritalar ile ilgili bir yanlışlığın işlerini büyük oranda düştüğünü açıkladı. İşte ayrıntılar...

Yayın Tarihi: 24.01.2024 13:47
Güncelleme Tarihi: 24.01.2024 13:47

Apple Haritalar’daki ‘kalıcı olarak kapalı’ hatası yüzünden bir restoran sahibinin işleri düştü!

Chris Pyatt, Apple Haritalar’ın Tayland restoranı Pum's Kitchen'ı "kalıcı olarak kapalı" olarak gösterdiğini söyledi. Restoran sahibi, bu hatanın ne zaman başladığından emin olmadığını ve gelirinde yaklaşık 12 bin Avustralya dolara (7 bin 900 dolar) kadar önemli bir düşüş yaşadığını belirtti.

Pyatt, yaptığı açıklamada, "Kasım ayının sonuna doğru ve aralık ayının tamamında müşteri davranışlarında ani ve ciddi bir değişiklik gördük" dedi.

Pyatt, bir Apple müşteri hizmetleri temsilcisiyle konuştuğunu, temsilcinin kendisine Apple müşterisi olmadığı için sorusuna yardımcı olamayacaklarını söylediğini belirtti.

Kendisine online geri bildirim göndermesinin söylendiğini ve daha sonra Google Chrome'da restoranın açık durumunu güncellemeyi başardığını ama değişikliklerin günler sonra Haritalar uygulamasına yansıtılmadığını aktardı.

Destek internet sitesine göre, işletme sahipleri Apple'ın Business Connect ücretsiz aracını kullanarak Haritalar'a bilgi ekleyebiliyor ve böylece müşterilerin yerlerini tespit edebiliyor.

apple

CEO TİM COOK ÖZÜR DİLEDİ

Haritalar uygulaması daha sonra yorum için Apple ile temasa geçilmesinin ardından kalıcı olarak kapalı olmadığını yansıtacak şekilde güncellendi.

Fakat Pyatt’ın yapılan bu hata konusunda yalnız olmadığı öğrenildi. Bu konuda Apple Destek Topluluğu'nda gördüğü çok sayıda forum tartışmasına göre, diğer işletme sahipleri de son yıllarda mağazalarının kalıcı olarak kapalı olduğunu gösteren yanlış etiketlerle mücadele ediyor.

Apple, 2012 yılında Haritalar'ı ilk defa kullanıma sunduktan kısa bir süre sonra CEO Tim Cook, eksik bilgiler ve coğrafi hatalar gibi bazı kusurlar için özür diledi.

Cook, Haritalar'ı daha iyi hale getirmek için harekete geçtiklerini söyledi. Teknoloji devi, on yılı aşkın bir süredir uygulamayı geliştirmek için yeni özellikler eklemek ve uygulamayı tamamen yeniden tasarlamak da dahil olmak üzere bir dizi değişiklik yaptı.