Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,21 -0,22%
EURO
35,12 -0,22%
ALTIN
2.492,01 1,55%

Apple’dan çok sayıda çalışanına işten çıkarma tehdidi!

Apple'ın San Diego'daki 121 çalışanına Austin'e taşınmalarını ya da işten çıkarılabileceklerini söylediği bildirildi.

Yayın Tarihi: 16.01.2024 17:33
Güncelleme Tarihi: 16.01.2024 17:33

Apple’dan çok sayıda çalışanına işten çıkarma tehdidi!

Apple, işçilere taşınmak isteyip istemediklerini seçmeleri için şubat ayının sonuna kadar süre verdi. Çalışanların taşınmamayı tercih etmeleri halinde 26 Nisan'da işlerine son verileceği belirtiliyor.

Konu hakkında bilgi sahibi olan kişiler, çalışanların Bloomberg'e 121 işçinin çoğunluğunun taşınmak istemediğini söylediğini aktardı.

Haberde, Siri üzerinde çalışan Veri Operasyonları Ek Açıklamaları ekibinin bir parçası olan çalışan grubunun çarşamba günü haberdar edildiği belirtildi. Taşınma sonrasında grubun Teksas'taki muadilleriyle birleşecekleri de eklendi.

Platformer'dan Zoë Schiffer, X'te yayınlanan bir yazısında Apple'ın mart ayında çalışanların haftada en az üç gün ofise gitmelerini gerektiren bir işe dönüş zorunluluğu getirdiğini belirtti.

apple

APPLE’DAN BİR TEHDİT DAHA

Schiffer, Apple'ın yaka kartı kayıtları aracılığıyla çalışanların katılımını izlediğini ve zorunluluğa uymayan personele uyarılarda bulunacağını söyledi.

Edinilen bilgilere göre Apple, daha sonra nisan ayında kurumsal perakende bölümündeki rolleri kaldırdı. Şirket, Geliştirme ve Koruma ekiplerindeki personele işleri için yeniden başvurmalarını aksi takdirde işten çıkarılacaklarını söyledi.

Meta, Amazon ve Google gibi diğer büyük teknoloji firmalarının aksine Apple, geçen yıldan bu yana işgücünde toplu işten çıkarmalar yapmaktan kaçınmayı başardı.