Bist 100
10.267,09 0%
DOLAR
32,27 0,08%
EURO
34,81 -0,04%
ALTIN
2.398,87 0,07%

Apple, Apple Watch’taki kanda oksijen özelliğini kaldırıyor!

Apple ithalat yasağını aşmak için akıllı saatlerindeki kanda oksijen özelliğini kaldırmayı planlıyor.

Yayın Tarihi: 16.01.2024 13:46
Güncelleme Tarihi: 16.01.2024 13:46

Apple, Apple Watch’taki kanda oksijen özelliğini kaldırıyor!

Apple, en yeni Apple Watch modellerine yönelik ithalat yasağı için yeni bir geçici çözüm buldu. Şirket, ithalat yasağına yaptığı itirazın başarısız olması halinde Apple Watch Series 9 ve Ultra 2'den kanda oksijen özelliğini kaldıracak.

Tıbbi cihaz üreticisi Masimo, bazı Apple Watch modellerinin kendi kanda oksijen izleme teknolojisi patentlerini ihlal ettiğini iddia etti. Bloomberg'in haberine göre, pazartesi günü kamuoyuna açıklanmayan bir başvuruda Masimo, ABD Gümrük ve Sınır Koruma'nın Apple'ın yeniden tasarımının ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu'nun Series 9 ve Ultra 2'ye getirdiği ithalat yasağının kapsamı dışında kaldığına karar verdiğini söyledi.

apple watch

APPLE WATCH SERİES 9 VE ULTRA 2 HÂLÂ KANDA OKSİJEN ÖZELLİĞİYLE SUNULUYOR

Masimo'nun dosyada ayrıca Apple'ın ABD Gümrük ve Sınır Koruma'ya yeniden tasarlanan saatlerin nabız oksimetresi işlevi içermediğini söylediği bildirildi.

Bir Masimo sözcüsü yaptığı açıklamada, "Apple'ın yeniden tasarlanan saatinin nabız oksimetresi içermediğini iddia etmesi, hesap verebilirliğe yönelik olumlu bir adımdır" dedi.

Apple, yaptığı açıklamada, Apple Watch Series 9 ve Ultra 2'nin hâlâ kanda oksijen özelliğiyle birlikte sunulduğunu söyledi. Şirket, ABD Federal Temyiz Mahkemesi'nin, muhtemelen en az bir yıllık tam bir temyiz süresi için erteleme talebine salı günü gibi erken bir tarihte karar vermesini bekliyor.

Apple'ın en yeni akıllı saatlerine yönelik ithalat yasağı ilk olarak 26 Aralık'ta yürürlüğe girdi. ABD Federal Temyiz Mahkemesi ertesi gün yasağı geçici olarak durdurdu ve Apple'ın yasakla mücadeleye devam ederken saat modellerinin satışına devam etmesine izin verdi.