Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Apple’a kafa tutan Beeper Mini, Play Store’dan kaldırıldı!

Beeper Mini’nin Google Play Store’dan kaldırıldığı ama bunun iPhone’un iMessage uygulaması ile ilgili olmadığı öğrenildi. İşte konuya ilişkin tüm detaylar...

Yayın Tarihi: 13.01.2024 10:45
Güncelleme Tarihi: 13.01.2024 10:45

Apple’a kafa tutan Beeper Mini, Play Store’dan kaldırıldı!

Beeper, iPhone’un iMessage uygulamasının Android'de çalışmasını sağlamak için kullanılıyordu ama sürekli Apple’ın aşılması zor güvenlik duvarıyla karşılaşıyordu. Bu nedenle Beeper, artık Apple ile mücadeleyi bırakacağını doğruladı.

Beeper, aralık ayı ortasında yaptığı açıklamada, "Yeni yılda odağımızı uzun vadeli hedefimiz olan dünyanın en iyi sohbet uygulamasını geliştirmeye çeviriyoruz" ifadelerini kullanmıştı. Bu açıklamadan yaklaşık bir ay sonra, Beeper Mini'nin Google Play mağazasından kaldırılacağı duyuruldu.

Fakat bunun iMessage ile ilgili olmadığı belirtildi. Beeper, Beeper Mini'yi piyasaya sürdüğünde, iMessage'ı tersine mühendislikle bulduğu bir boşluğu kullanarak Android'de yalnızca bir iMessage istemcisi olarak çalışıyordu.

beeper mini

BEEPER GERİ DÖNECEK

Apple, güvenlik sorunlarını gerekçe göstererek ve iyi bir nedenle bu açığı kapattı. Geçici çözüm, Apple'ın iMessage kimlik doğrulama sunucularını Android telefon numaralarının iMessage almasına izin verecek şekilde kandırmayı içeriyordu. Beeper, iMessage'a erişimi etkili bir şekilde çalıyor ve bu süreçte Android kullanıcılarından ücret alıyordu.

Fakat Apple’ın Beeper Mini aracılığıyla iMessage deneyimine izin vermediği için Beeper da yeni bir sohbet uygulaması geliştireceğini açıklayarak Beeper Mini'yi Play Store'dan kaldıracağını açıkladı.

Beeper, uygulamaları birkaç hafta önce kaldırdı ama bunu ancak yeni duyurdu. Bu kapsamda, Beeper’ın yeni bir sohbet uygulamasıyla geri dönüş yapması bekleniyor.