Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,21 -0,22%
EURO
35,12 -0,22%
ALTIN
2.492,01 1,55%

Apple'a büyük şok! Elinde bu cihazdan olanlar sahip çıksın: Artık satılmayacak

Sevilen teknoloji markalarında olan Apple, uzun zamandır başını belaya sokan patent krizi devam ederken Apple Watch'un satışları durduruldu.

Yayın Tarihi: 01.01.2024 15:27
Güncelleme Tarihi: 01.01.2024 15:27

Apple'a büyük şok! Elinde bu cihazdan olanlar sahip çıksın: Artık satılmayacak

Önde gelen teknoloji şirketi Apple'ın başı uzun zamandır dertte olurken ABD'de görülen dava üzerine tıbbi malzeme üreticisi Masimo'ya dair patentler kullanılarak kanda bulunan oksijen seviyesinin değerlendirilmesinde Apple haksız olarak görülerek satışlarda durdurma kararı verildi.

Joe Biden'ın en çok satan akıllı saat mağaza raflarında tutmak için Masimo'ya kayıtlı patentleri ihlal edilmesiyle beraber watch Series 9 ve Apple Watch ltra 2'yi satması engellendi. Noel gününün sonuna gelinirken beklenen Biden müdahale edilmedi. Apple Store mağazaları da salı günü, stoklarda en son model saatlerin hiçbiri olmadan açıldı.

apple watch

Apple Watch SE satışlarında yasaklar getirilirken Apple Watch 6 ve sonraki modellerde Apple Watch Ultra'nın tüm modelleri derinden etkilendi. Ekim ayında ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu, Apple'ın kandaki oksijen seviyelerini okumak için tabanlı nabız oksimetresi patenti ihlal verildi.

amazon ve Best Buy'ın bulunduğu diğer perakendeciler, Apple Watch stoklarında mağazalarda internetten satışlar başladı. ITC kararı, Apple'ın ABD'ye daha fazla akıllı saat ihlali engellendi.