Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Apple, 2 Şubat’ta büyük bir sürpriz yapacak! Yeni bir cihaz geliyor!

Apple, bir sonraki büyük ürünü olacağını planladığı cihazını 2 Şubat'ta piyasaya sürecek. İşte ayrıntılar...

Yayın Tarihi: 09.01.2024 17:41
Güncelleme Tarihi: 09.01.2024 17:41

Apple, 2 Şubat’ta büyük bir sürpriz yapacak! Yeni bir cihaz geliyor!

Apple'ın iPhone'dan bu yana en büyük başarısı olmasını umduğu Vision Pro’yu piyasaya sürmesine bir aydan kısa bir süre kaldı.

Şirket, yaptığı açıklamada "karma gerçeklik" Vision Pro başlığının 2 Şubat'tan itibaren çevrim içi olarak ve ABD Apple Mağazalarında satışa sunulacağını duyurdu. Depolama alanı 256 GB ile 3 bin 500 dolardan başlayan cihaz için ön siparişler 19 Ocak’ta Türkiye saati ile 16.00’da başlayacak. Fakat Türkiye'de ne zaman satışa çıkacağı henüz açıklanmadı.

Ürün, Apple'ın "dünyanın ilk uzamsal işletim sistemi" olarak adlandırdığı, kullanıcının sesi, göz ve el hareketleriyle kontrol edilen bir 3D arayüzle çalışan sanal ve artırılmış gerçeklik kullanıyor. Ürünle birlikte herhangi bir kumanda gelmiyor.

VİSİON PRO

VİSİON PRO, DEPOLARA GÖNDERİLMEYE BAŞLANDI

Apple, Vision Pro'nun kullanıcının fiziksel çevresini dijital deneyimiyle harmanlayarak daha sürükleyici oyun ve eğlencenin kapılarını açabileceğini ve hatta daha işbirlikçi bir çalışma alanını teşvik edebileceğini söylüyor.

Vision Pro'yu geçen yılki yıllık Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı'nda tanıtan Apple, ürünün yüksek fiyatı nedeniyle tepki toplamıştı.

Vision Pro, ayrıca her biri 4K ekranlardan daha yoğun çözünürlük sunan 2 adet üst düzey ekrana sahip olacak. Bu da hem olumlu ilk izlenimlere hem de yüksek fiyat etiketine katkıda bulunacak.

Edinilen bilgilere göre şirket, Apple perakende satış noktalarına gelmeden önce birimleri ABD depolarına göndermeye başladı. Ayrıca, Vision Pro için bir reklam filmi çeken Apple, reklamı YouTube kanalından yayınladı.