Anzer yaylası'nda dolu yağışı
Rize'nin İkizdere ilçesine bağlı Anzer Yaylası (Ballıköy) bugün öğle saatlerinde beklenmedik bir dolu yağışına sahne oldu. Yaklaşık 2 bin 100 rakımda bulunan yaylada, sıcak havaların ardından aniden değişen hava koşullarıyla başlayan yağış kısa sürede yoğunlaştı ve alan beyaza büründü.
Etkiler ve incelemeler:
Yağışın, coğrafi işaretli üretimin yapıldığı Anzer balı için kullanılan kovanlar ile yayladaki bitki örtüsü üzerindeki etkisine ilişkin incelemelerin sürdüğü bildirildi. Bölgedeki yetkililer ve üreticiler, dolunun yoğunluğunu ve olası zararları tespit etmek üzere tespit ve değerlendirme çalışmaları yürütüyor.
Yayla sakinleri ve ziyaretçilerin tepkisi:
Aniden bastıran dolu karşısında şaşkınlık yaşayan yayla sakinleri ve ziyaretçiler, bu anları cep telefonu kameralarıyla kaydetti. Görüntülerde kısa süreli fakat etkili olan yağışın yaylada ani değişimlere yol açtığı ve bölge halkının gözlem ve bildirimlerinin ilgili birimlerce alındığı görülüyor.
DÜNYACA ÜNLÜ ANZER BALININ ÜRETİLDİĞİ RİZE'NİN İKİZDERE İLÇESİNE BAĞLI ANZER YAYLASI'NDA ETKİLİ OLAN DOLU YAĞIŞI, YAYLA SAKİNLERİNİ VE ZİYARETÇİLERİ ŞAŞIRTTI