Anuga 2025 Gıda ve İçecek Fuarı Köln'de kapılarını açtı
Almanya'nın Köln kentinde, sektörün önde gelen etkinliklerinden Anuga 2025 Gıda ve İçecek Fuarı ziyaretçilere açıldı. Fuar, katılımcı firmalar ve uluslararası alıcılar için önemli temas ve iş geliştirme fırsatları sunuyor.
Katılım ve Türkiye'nin temsiliyeti
Etkinlikte 110 ülkeden yaklaşık 8 bin 278 firmanın yer aldığı bildirildi. Türkiye, 101'i bireysel ve 312'si İstanbul Ticaret Odası (İTO) milli katılım organizasyonuyla olmak üzere toplam 413 firmayla fuarda temsil ediliyor.
Türk heyetinin gezisi ve gözlemler
Fuarın açılışının ardından Türkiye'nin Köln Başkonsolosu Hüseyin Kantem Al, İTO Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç ve yetkililer, Türk stantlarını gezerek şirketlerin faaliyetleri hakkında bilgi aldı ve katılımcılarla görüşmeler gerçekleştirdi.
Fuar süresi ve beklentiler
Fuar, 8 Ekim'e kadar ziyaret edilebilecek. Bu katılım, Türk gıda ve içecek sektörünün uluslararası pazarlarda görünürlüğünü artırma, yeni iş bağlantıları kurma ve ihracat potansiyelini değerlendirme açısından önemli bir fırsat olarak değerlendiriliyor.
Almanya'nın Köln kentinde, sektöründe dünyanın en büyük fuarlarından olan Anuga 2025 Gıda ve İçecek Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı. 110 ülkeden yaklaşık 8 bin 278 firmanın katıldığı fuarda, Türkiye 101'i bireysel, 312'si İstanbul Ticaret Odası (İTO) milli katılım organizasyonuyla 413 firmayla temsil ediliyor.