Antalya'ya izne gelen 23 yaşındaki yedek subay Ali Can yaşamını yitirdi
Olay ve sağlık müdahaleleri
Ali Can (23), Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde fizyoterapist olarak ve yedek subay statüsünde görev yapıyordu. Bir süredir hastanede tedavi gördükten sonra 3 gün önce baba ocağına, Antalya'nın Serik ilçesine izne geldi.
Dün akşam saatlerinde aniden rahatsızlanan genç için ilk müdahale Serik Devlet Hastanesi'nde yapıldı. Durumunun ağırlaşması üzerine Antalya Şehir Hastanesi'ne sevk edilen Ali Can için burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Cenaze töreni ve aile
Ali Can'ın cenazesi, bugün Kayaburnu Mahallesi Mezarlığı'nda kılınan cenaze namazının ardından defnedildi. Törene Serik Kaymakamı Dr. Cemal Şahin, ilçe protokolü, aile yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Bekâr olduğu belirtilen Ali Can'ın kısa süre önce görev yaptığı hastanede lenf kanseri tedavisi gördüğü ifade edildi. Genç subayın annesi Fatma Can, 2021 yılında kanser nedeniyle vefat etmişti. Baba İsmail Can, Serik'te esnaf olarak biliniyor; evladını toprağa verirken gözyaşlarına hakim olamadı.
Toplumsal yankı
Ali Can'ın genç yaşta hayatını kaybetmesi, ailesi ve yakınlarının yanı sıra Serik ilçesinde de derin üzüntüye neden oldu. Cenaze törenine katılım ve yetkililerin bulunması, olayın yerel düzeyde geniş yankı bulduğunu gösterdi.
Not: Haberde yer alan kişi ve kurum isimleri, tarihler ve sayısal bilgiler haber metnindeki orijinal ifadeler korunarak kullanılmıştır.
ALİ CAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI