Antalya Serik'te anne ve kızın ölümüne ilişkin soruşturma
Antalya'nın Serik ilçesi Orta Mahalle'de bulunan iki katlı bir binanın 1. katında, komşuların ihbarı üzerine polis ve sağlık ekipleri tarafından anne Songül Canatan (41) ile 7 yaşındaki kızı Sena Canatan'ın bıçaklanmış halde bulunduğu bildirildi.
Olayın gelişimi
İddialara göre, bir otelde güvenlik görevlisi olarak çalışan Zübeyir Canatan ile eşi arasında akşam saatlerinde bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüşürken, zanlının eşinin ardından kızının da bıçakla boğazını kestiği öne sürüldü. Sabah saatlerinde komşuların, ev kapısının açık olduğunu fark etmesi üzerine 112 ve polis ekiplerine haber verildi.
Kurum müdahaleleri ve adli süreç
Olay yerine gelen ekipler anne ve kızın yaşamını yitirdiğini belirledi. Savcılık incelemesinin ardından, anne Songül Canatan ve kızının cenazeleri otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
Şüphelinin teslim oluşu
Olay sonrası zanlı Zübeyir Canatan'ın şehirlerarası otobüsle memleketi Ankara'ya gittiği ve burada karakola giderek teslim olduğu bildirildi.
Komşu ifadesi
Ev sahibi Şaban Bülüç olayı anlatarak, "2 yıldır buradalar, kavgaları gürültüleri olmazdı. Birbirlerine en ufak bir kötü söz dahi söylediklerini duymadım. Sesi soluğu çıkmazdı. Hatta geçen gün kendisi gelip 'Şu kirayı belirleyelim, yılı doldu' dedi. Dün kavga gürültülerini de duymadık. Ben balıktaydım, bırak çabuk gel dediler. Geldiğimde polis ve ambulans buradaydı. Ne zaman oldu bilemiyoruz. Biz ne gürültü duyduk, ne çığlık duyduk, hiç bir şey duymadık. Ne yaptı uykuda mı yaptı, nasıl yaptığı da belli değil" dedi.
ANTALYA'NIN SERİK İLÇESİNDE GÜVENLİK GÖREVLİSİ, GECE YARISI EVİNDE KARISI VE 7 YAŞINDAKİ KIZ ÇOCUĞUNU ÖLDÜRDÜ. OLAY SONRASI OTOBÜSLE ANKARA'YA GİDEN CANİ BABA, EMNİYETE GİDEREK TESLİM OLDU