Antalya'nın Yemek Kültürü, 31. Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı'nda Değerlendirildi

Antalya'daki 31. Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı'nda kentin zengin yemek kültürü panelde ele alındı.

Yayın Tarihi: 30.01.2025 16:28
Güncelleme Tarihi: 30.01.2025 16:36

Antalya'nın Yemek Kültürü, 31. Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı'nda Değerlendirildi

Antalya'da 31. Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı'nın Etkileri

Antalya'da, 31. Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı (Food Product), Antalya'nın zengin yemek kültürü üzerinde durarak dikkat çekti. Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım AŞ (ANFAŞ) tarafından düzenlenen fuar, ANFAŞ Fuar ve Kongre Merkezi'nde 300 firma ve bin markanın katılımıyla gerçekleşti.

Panelde Antalya'nın Gastronomi Turizmi İncelendi

Fuar kapsamında, Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) tarafından koordine edilen "Gazeteci Gözüyle Antalya'nın Yemek Kültürü" adlı panel düzenlendi. Panelin moderatörlüğünü AGC Yönetim Kurulu Üyesi Yalçın Teke üstlendi. Panelde, Tarihçi-Yazar Boran Eser Kavaz, Anadolu Ajansı Kıdemli Muhabiri Hatice Özdemir Tosun ve Antalya Ticaret Borsası Basın Danışmanı Vahide Yanık, Antalya'nın gastronomi turizmindeki konumunu derinlemesine değerlendirdi.

Antalya'nın Tarihsel ve Kültürel Zenginlikleri

Kavaz, Antalya'nın farklı medeniyetlere ev sahipliği yaparak çok çeşitli yemek kültürlerine sahip olduğunu belirtti. Bu durumun, bölgeden geçen her topluluğun kendine özgü bir yemek kültürü bırakmasından kaynaklandığını vurguladı. Ayrıca, lezzetlerin özgün hallerinin gelecek nesillere aktarılmasının önemine dikkat çekti.

Girit ve Yörük Mutfaklarının Rolü

Moderatör Teke, Antalya'nın yemek kültüründe Girit göçmenlerinin sebze ağırlıklı lezzetleri ile Yörük mutfağının sunduğu çeşitliliğin görüldüğünü ifade etti.

Coğrafi İşaretlerin Önemi

Borsa Basın Danışmanı Yanık ise coğrafi işaretlerin gastronomideki önemini vurgulayarak, Antalya'da son yıllarda coğrafi işaretli ürün sayısının arttığını ve daha fazlasının bulunabileceğini aktardı.

Gastronominin Turizmdeki Yeri

AA muhabiri Tosun, Antalya'nın lezzetlerini gazeteci gözüyle değerlendirerek, gastronominin Antalya'nın turizminde giderek daha önemli bir rol üstlendiğini belirtti. Turizm alanında sahil, spor, kongre, tarih ve kültürle birlikte gastronominin de etkisinin artmakta olduğunu ifade etti.

Panelin sonunda katılımcılara plaket verildi.

Antalya'da düzenlenen 31. Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı'nda (Food Product)...

Antalya'da düzenlenen 31. Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı'nda (Food Product), Antalya'nın yemek kültürü değerlendirildi.

Antalya'da düzenlenen 31. Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı'nda (Food Product)...

Antalya'da düzenlenen 31. Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı'nda (Food Product), Antalya'nın yemek kültürü değerlendirildi.