Antalya'nın Gastronomi Turizmi İçin Coğrafi İşaretli Ürünleri Ele Alındı

Antalya'da, gastronomi turizmini geliştirmek amacıyla coğrafi işaretli ürünlerin tanıtımı üzerinde duruldu.

Yayın Tarihi: 01.03.2025 15:21
Güncelleme Tarihi: 01.03.2025 15:25

Antalya'nın Gastronomi Turizmi İçin Coğrafi İşaretli Ürünleri Ele Alındı

Turizm kenti Antalya'nın gastronomi alanında uluslararası bir destinasyon merkezi haline getirilmesi doğrultusunda önemli bir toplantı gerçekleştirildi. Vali Hulusi Şahin başkanlığında, Finike ilçesindeki turistik Turkuaz Köy'de düzenlenen toplantıda, Antalya'nın ünlü plajları, tarihi mirası ve kültürel zenginlikleri ile gastronomi potansiyeli değerlendirildi.

Toplantıda, Antalya ve Finike'nin yerel lezzetleriyle birlikte coğrafi işaretli ürünlerinin tanıtımı ve gastronomi turizmine entegrasyonu ele alındı. Yapılan açıklamalara göre, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Antalya'nın 8 tescil başvurusunun kabul edildiği, bu durumla birlikte ilin coğrafi işaret başvurusu yapılan ürün sayısının 25'e ulaştığı belirtildi.

Toplantıya Vali Şahin'in yanı sıra eşi Ebru Şahin, Finike Kaymakamı Musa Kazım Çelik, İlçe Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Finike Cumhuriyet Başsavcısı Vahdet Gebeş, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hasan Ali Gültekin, Kumluca Ticaret Odası Başkanı Fahri Özen, Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı (YÜCİTA) Başkanı Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu ve Antalya Gastronomi Platformu üyeleri katıldı.

YÜCİTA ve Akdeniz Üniversitesi Coğrafi İşaretler Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliği ile faaliyetlerini sürdüren Antalya Gastronomi Platformu, Antalya'nın gastronomi alanında uluslararası bir destinasyon merkezi haline gelmesi amacını taşımaktadır. Ayrıca, Antalya'nın gastronomi potansiyelini artırmak ve coğrafi işaretli ürünlerini tanıtmak için kurulan platform, nisanda Alanya'da bir araya gelmeyi planlamaktadır.

Turizm kenti Antalya'nın gastronomi alanında uluslararası destinasyon merkezi haline getirilmesi...

Turizm kenti Antalya'nın gastronomi alanında uluslararası destinasyon merkezi haline getirilmesi amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında toplantı düzenlendi. Vali Hulusi Şahin başkanlığında Finike ilçesindeki turistik Turkuaz Köy'de düzenlenen toplantıda, ünlü plajları, tarihi mirası ve kültürel zenginlikleriyle her yıl milyonlarca turisti ağırlayan Antalya'nın gastronomisi değerlendirildi.

Turizm kenti Antalya'nın gastronomi alanında uluslararası destinasyon merkezi haline getirilmesi...

Turizm kenti Antalya'nın gastronomi alanında uluslararası destinasyon merkezi haline getirilmesi amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında toplantı düzenlendi. Vali Hulusi Şahin başkanlığında Finike ilçesindeki turistik Turkuaz Köy'de düzenlenen toplantıda, ünlü plajları, tarihi mirası ve kültürel zenginlikleriyle her yıl milyonlarca turisti ağırlayan Antalya'nın gastronomisi değerlendirildi.