Antalya İnovasyon Merkezi'nde Pancar Kvass Atölyesi: Probiyotik ve Kalp-Damar Desteği

Antalya Çevre Eğitim ve İnovasyon Merkezi'nde düzenlenen pancar kvass atölyesinde, Meziyet Avcı fermente içeceğin yapımını ve sağlık faydalarını anlattı.

Yayın Tarihi: 29.11.2025 11:46
Güncelleme Tarihi: 29.11.2025 11:46

Antalya İnovasyon Merkezi'nde Pancar Kvass Atölyesi: Probiyotik ve Kalp-Damar Desteği

Antalya Çevre Eğitim ve İnovasyon Merkezi'nde Pancar Kvass Atölyesi

Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Eğitim ve İnovasyon Merkezi’nde düzenlenen atölyeler yoğun ilgi görüyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen çalışmada, yılın 12 ayı tüketilebilen fermente içecek pancar kvassın yapımı katılımcılara gösterildi.

Atölyeyi yürüten kurum ve anlatılanlar

Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Çevre Eğitim ve İnovasyon Merkezi’nde düzenlenen atölyeye, Ekolojik Yaşam Hareketliliği Derneği Başkanı Meziyet Avcı rehberlik etti. Avcı, pancarın fermente edildiğinde hem sindirim sistemi hem de kalp ve damar sağlığı için güçlü bir probiyotik ve destekleyici gıda haline geldiğini vurguladı.

Meziyet Avcı atölyede katılımcılara fermente içeceğin yapımını ve sağlık açısından önemini anlattı. Avcı'nın sözleri şöyle:

"Yılın 12 ayı herkesin tüketebileceği, hatta tüketmesi gereken bir fermente gıda. Kışa hazırlık için bugün Antalya’da pancar kvass hazırladık. Pancar başlı başına çok faydalı bir besin; fermente gıdaların da kıymeti yavaş yavaş anlaşılmaya başlandı. Pancarın faydasını yoğurt altı suyu gibi faydalı mikroorganizmalarla fermente ederek katbekat artırıyoruz. Sindirim sistemimize çok güçlü bir probiyotik desteği sağlıyor. Ayrıca pancardaki nitratın nitrit-oksite çevrilmesiyle kalp ve damar sağlığı açısından, son yıllarda bilimsel çalışmalarla da ortaya konan iyileştirici bir etki gösteriyor. Bugün de Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Çevre Eğitim ve İnovasyon Merkezi’nde bununla ilgili bir atölye çalışması gerçekleştirdik"

Katılımcı ilgisi ve atölyenin önemi

Atölye, fermente gıdaların hazırlanışını uygulamalı olarak öğreterek katılımcıların günlük beslenmelerinde güvenli ve faydalı alternatifler benimsemelerine katkı sağlamayı hedefliyor. Etkinlikte pancarın probiyotik değeri ile kalp-damar sağlığı üzerindeki destekleyici etkileri öne çıkarıldı.

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE EĞİTİM VE İNOVASYON MERKEZİ’NDE DÜZENLENEN ATÖLYELER YOĞUN...

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE EĞİTİM VE İNOVASYON MERKEZİ’NDE DÜZENLENEN ATÖLYELER YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR. BİRBİRİNDEN FAYDALI BİLGİLERİN VERİLDİĞİ ATÖLYELER KAPSAMINDA YILIN 12 AYI TÜKETİLEBİLEN FERMENTE İÇECEK PANCAR KVASSIN YAPIMI ANLATILDI.

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE EĞİTİM VE İNOVASYON MERKEZİ’NDE DÜZENLENEN ATÖLYELER YOĞUN...

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.