Antalya'daki kazada üniversite öğrencisinin ölümü: sürücüye 6 yıl 8 ay hapis

Antalya'da 28 Temmuz 2025'teki kazada hayatını kaybeden Arda Öztürk'ün davasında sanık Burak Kurtlapa'ya 'bilinçli taksirle ölüme neden olma' suçundan 6 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

Yayın Tarihi: 14.04.2026 10:49
Güncelleme Tarihi: 14.04.2026 10:51

Antalya'daki kazada üniversite öğrencisinin ölümü: sürücüye 6 yıl 8 ay hapis

Antalya'daki kazada üniversite öğrencisinin ölümü: sürücüye 6 yıl 8 ay hapis

Kaza, hastane yolunda hayatını kaybetti ve dava sonuçlandı

Antalya'da iş çıkışı babasının aracına doğru yürürken bir otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitiren 23 yaşındaki Arda Öztürk'ün ölümüne ilişkin davada karar açıklandı. Mahkeme, sürücü Burak Kurtlapa'yı ''bilinçli taksirle ölüme neden olma'' suçundan 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı.

Kaza anı ve seyir

Kaza, 28 Temmuz 2025 gece saat 01.20 sıralarında Konyaaltı ilçesi Pınarbaşı Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerindeki lunapark önünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre cadde üzerinde Burak Kurtlapa yönetimindeki 07 BOP 245 plakalı otomobil sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önce bordür taşına, ardından ağaca çarptı. Savrulan otomobil daha sonra yol kenarında bekleyen Mehmet Ç.'nin kullandığı 07 YSG 07 plakalı araca çarptı ve bu çarpmanın ardından otomobil lunaparkta yürüyen Arda Öztürk'e çarptı.

Olay sonrası müdahale ve aile

Olayı görenlerin ihbarı üzerine sağlık ekipleri sevk edildi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan Arda Öztürk, ambulansta Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülmek üzere yola çıkarıldı ancak hastaneye ulaştırılamadan hayatını kaybetti. Öztürk'ün, iş çıkışı babasının aracına birkaç metre kala çarpmanın etkisiyle yaşamını yitirdiği bildirildi. Aile, acılı durumda oğullarının iki korneasını bağışladı.

Dava süreci ve sanığın savunması

Kaza sonrası Burak Kurtlapa hakkında 'taksirle ölüme ve yaralamaya neden olma' suçundan dava açıldı. Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına tutuklu sanık SEGBİS aracılığıyla katıldı; duruşmada taraf avukatları ve sanık yakınları hazır bulundu. Son savunmasında sanık, "Ufak bir cana bile kıyamazken böyle bir kazaya sebebiyet verdiğim için üzgünüm. Madde etkisinde değildim, 3 yıldır kullanmıyorum. Nişanlım, 'yeni bir hayata başla' dediği için uyuşturucudan uzak duruyordum. Babam kanser, dedem alzaymır hastası, bana ihtiyaçları var. Tahliyemi talep ediyorum" ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, davada sanık Burak Kurtlapa'yı ''bilinçli taksirle ölüme neden olma'' suçundan 6 yıl 8 ay hapis cezasına hükmetti.

ANTALYA’DA İŞ YERİNDEN ÇIKTIKTAN SONRA KENDİSİNİ ALMAK İÇİN BEKLEYEN BABASININ ARACINA DOĞRU GİDEN...

ANTALYA’DA İŞ YERİNDEN ÇIKTIKTAN SONRA KENDİSİNİ ALMAK İÇİN BEKLEYEN BABASININ ARACINA DOĞRU GİDEN GENCİN BİR OTOMOBİLİN ÇARPMASI SONUCU ÖLÜMÜNE İLİŞKİN DAVADA KARAR ÇIKTI. MAHKEME SANIK BURAK KURTLAPA’YI "BİLİNÇLİ TAKSİRLE ÖLÜME NEDEN OLMA" SUÇUNDAN 6 YIL 8 AY HAPİS CEZASINA ÇARPTIRDI.

ANTALYA’DA İŞ YERİNDEN ÇIKTIKTAN SONRA KENDİSİNİ ALMAK İÇİN BEKLEYEN BABASININ ARACINA DOĞRU GİDEN...

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.