Antalya'da Üreticiler Zirai Don Nöbeti Tutuyor
Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde, üreticiler soğuk havanın etkisiyle ürünlerini korumak amacıyla seralarda zirai don nöbeti tutmaya başladı. Hava sıcaklığının gece saatlerinde sıfırın altına düşmesi ve Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün don uyarısı nedeniyle üreticiler, çeşitli tedbirler almak zorunda kaldı.
Sera İçinde Isıtma Önlemleri
Gece yarısından itibaren seralarında ısıtma, yağmurlama ve dumanlama gibi önlemlerle ürünlerini korumaya çalışan çiftçiler, hava sıcaklığındaki düşüşe karşı mücadele veriyor. Gazipaşa ilçesine bağlı Çobanlar Mahallesi'nde domates yetiştiren muhtar Zafer Şahiner, yaptığı açıklamada, ürünlerini korumak için don nöbeti tuttuklarını ifade etti.
Şahiner, "Meteorolojinin uyarısının ardından seralarımızda sobalarımızı yakmaya başladık. Dışarıda hava eksi 2 derece. Biz de sera içinin sıcaklığını dengelemeye çalışıyoruz. Bu günlerde tüm çiftçilerimize başarılar dileriz," dedi.
Tedbirler Alınıyor
Korubaşı Mahallesi'nde serada üretim yapan Mustafa Yıldız ise, yıllar sonra Antalya'da sıcaklığın bu denli düştüğünü belirterek, "Seramızda salatalık ve domates var. Bütün sobalarımızı yaktık. Seralarımızda derecenin düşmemesi için elimizden geleni yapıyoruz. Umarım emeğimiz boşa gitmez," şeklinde konuştu.
İlçede patlıcan üretimi yapan Ahmet Koç da birkaç gün daha nöbete devam edeceklerini belirterek, nöbetlerini sabah saat 08.00'e kadar sürdüreceklerini ifade etti. Koç, bu zor dönem için tüm çiftçilere kolaylık diledi.
Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde üreticiler, ürünlerini soğuk havadan korumak için seralarda zirai don nöbeti tutmaya başladı. Üreticiler, gece yarısından itibaren seralarında ısıtma, yağmurlama ve dumanlama yaparak ürünlerini korumaya çalışıyor.
Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde üreticiler, ürünlerini soğuk havadan korumak için seralarda zirai don nöbeti tutmaya başladı. Üreticiler, gece yarısından itibaren seralarında ısıtma, yağmurlama ve dumanlama yaparak ürünlerini korumaya çalışıyor.