Antalya'da Un Sektörünün Sürdürülebilirliği Ele Alınacak
Un sektörünün geleceği, 13-16 Şubat tarihleri arasında Antalya'da gerçekleştirilecek olan TUSAF Uluslararası Kongre ve Sergisi'nde masaya yatırılacak. Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF) tarafından düzenlenen kongre, 1300'den fazla yerli ve yabancı katılımcıyı ağırlayacak.
Sürdürülebilir Gelecek Teması
Bu yılki kongrede, Sürdürülebilir Gelecek: İklim, Su ve Tarım teması ile tarım ve sanayi üretimindeki sürdürülebilirlik konuları ele alınacak. TUSAF Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Tezcan, kongrenin önemini vurgulayarak, "Her yıl düzenlediğimiz kongremize bu yıl da büyük bir ilgi var. 500'den fazla firmayı bir araya getirmeyi umuyoruz," dedi.
Gündem Maddeleri
Kongrede, un, makarna, yem sanayicileri, tedarikçiler ve diğer paydaşların katılımıyla değişen hububat ve un piyasaları, dünya tahıl politikaları, gıda güvenliği, enerji verimliliği, iklim krizi gibi konular tartışılacak. Tezcan, tarımla ilgili verimlilik artışının ve sektörün yapay zekaya uyum sağlamasının önemini belirtti.
Sektörün Geleceği ve Altyapı İhtiyacı
TUSAF’ın hedefi, Türk un sanayisinin uluslararası alandaki rekabetçiliğini artırmak. Tezcan, "Sektörümüzün sürdürülebilir olması için gereken altyapıya sahibiz; ancak, desteklerin devamı oldukça önemli," şeklinde konuştu.