DOLAR
42,68 -0,01%
EURO
50,14 -0,02%
ALTIN
5.919,3 -0,37%
BITCOIN
3.678.494,5 2,81%

Antalya'da Un Sektörünün Sürdürülebilirliği Ele Alınacak

TUSAF Uluslararası Kongre ve Sergisi, 13-16 Şubat'ta Antalya'da, un sektörünün sürdürülebilirliğini tartışacak.

Yayın Tarihi: 12.02.2025 11:02
Güncelleme Tarihi: 12.02.2025 11:02

Antalya'da Un Sektörünün Sürdürülebilirliği Ele Alınacak

Antalya'da Un Sektörünün Sürdürülebilirliği Ele Alınacak

Un sektörünün geleceği, 13-16 Şubat tarihleri arasında Antalya'da gerçekleştirilecek olan TUSAF Uluslararası Kongre ve Sergisi'nde masaya yatırılacak. Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF) tarafından düzenlenen kongre, 1300'den fazla yerli ve yabancı katılımcıyı ağırlayacak.

Sürdürülebilir Gelecek Teması

Bu yılki kongrede, Sürdürülebilir Gelecek: İklim, Su ve Tarım teması ile tarım ve sanayi üretimindeki sürdürülebilirlik konuları ele alınacak. TUSAF Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Tezcan, kongrenin önemini vurgulayarak, "Her yıl düzenlediğimiz kongremize bu yıl da büyük bir ilgi var. 500'den fazla firmayı bir araya getirmeyi umuyoruz," dedi.

Gündem Maddeleri

Kongrede, un, makarna, yem sanayicileri, tedarikçiler ve diğer paydaşların katılımıyla değişen hububat ve un piyasaları, dünya tahıl politikaları, gıda güvenliği, enerji verimliliği, iklim krizi gibi konular tartışılacak. Tezcan, tarımla ilgili verimlilik artışının ve sektörün yapay zekaya uyum sağlamasının önemini belirtti.

Sektörün Geleceği ve Altyapı İhtiyacı

TUSAF’ın hedefi, Türk un sanayisinin uluslararası alandaki rekabetçiliğini artırmak. Tezcan, "Sektörümüzün sürdürülebilir olması için gereken altyapıya sahibiz; ancak, desteklerin devamı oldukça önemli," şeklinde konuştu.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı