
Türk Mutfağının Zenginlikleri Antalya'da Tanıtılıyor
Her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği Antalya Havalimanı'nın dış hatlar terminalinde, 'Türk Mutfağı Haftası' etkinliği çerçevesinde, coğrafi işaretli ürünler ile Türk mutfağının klasik lezzetleri tanıtıldı.
Etkinlik, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ve Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda gerçekleştirildi. Antalya Havalimanı 2. Terminal’de, Taste of Anatolia Restorant’ta düzenlenen programa Vali Hulusi Şahin ev sahipliği yaptı.
Antalya’nın Lezzetleri ve Kültürü Vurgulandı
Etkinlikte, Antalya'nın klasik ev yemekleri ve zengin mutfak kültürü katılımcılara tanıtıldı. Ünlü şef Ömür Akkor tarafından hazırlanan menüde, gülüklü çorba, börülce salatası, Elmalı ve Kumluca yöresine ait topak kızartması, İbradı'nın haluska yemeği ve Alanya’nın öksüz helvası gibi Anadolu lezzetleri yer aldı.
Vali Şahin, açılışta yaptığı konuşmada, Antalya Havalimanı'nın yolcu kapasitesinin 35 milyondan 82 milyona çıkarıldığını belirterek, bu özel restoranın tanıtım açısından önemli bir fırsat sunduğunu ifade etti.
Gastronomi ve Kültürel Değerler
Türk Mutfağı Haftası’nın Antalya’da kutlanmasının büyük bir anlam taşıdığını vurgulayan Vali Şahin, “Anadolu tatları restoranındayız. Yılda yaklaşık 17 milyon yabancı turist burada geliyor, bu da tanıtım için önemli bir fırsat sunuyor.” dedi.
Ömür Akkor, Antalya’nın zengin bitki örtüsü ve kültürel çeşitliliği ile dikkat çektiğini belirterek, gelen turistlerin geleneksel Antalya lezzetlerini tatma fırsatı bulacağını dile getirdi. Akkor, “Burada sadece yemek değil, aynı zamanda kültürlerimizi de misafirlerimize sunuyoruz.” ifadelerini kullandı.
Ayrıca, Vali Şahin, Antalya'nın coğrafi işaretli ürün sayısının 20'ye çıktığını da duyurdu. Şahin, Antalya’nın turistik ilçelerinde Türk mutfağına yönelik restoranların artırılması gerektiğini sözlerine ekledi.
Her yıl milyonlarca turistin geldiği Antalya Havalimanı'nın dış hatlar terminalinde "Türk Mutfağı Haftası" kapsamında düzenlenen programla coğrafi işaretli ürünlerin de bulunduğu klasik lezzetler tanıtıldı. Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri’nde "Gastronomi Ödülü"ne layık görülen ünlü şef Ömür Akkor liderliğinde, TAV Havalimanları'nın yiyecek ve içecek iştiraki olan BTA'nın yeni markası olarak hayata geçirilen Taste of Anatolia Restaurant'ta Türk ve Anadolu mutfağından lezzetler sunuldu.
Her yıl milyonlarca turistin geldiği Antalya Havalimanı'nın dış hatlar terminalinde "Türk Mutfağı Haftası" kapsamında düzenlenen programla coğrafi işaretli ürünlerin de bulunduğu klasik lezzetler tanıtıldı. Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri’nde "Gastronomi Ödülü"ne layık görülen ünlü şef Ömür Akkor liderliğinde, TAV Havalimanları'nın yiyecek ve içecek iştiraki olan BTA'nın yeni markası olarak hayata geçirilen Taste of Anatolia Restaurant'ta Türk ve Anadolu mutfağından lezzetler sunuldu.