Antalya'da 'patent anlaşması' bahanesiyle 576 bin TL'lik dolandırıcılık: 3 tutuklama

Antalya'da patent vekili kılığına giren dolandırıcılar, finans müdürünü kandırarak 576 bin TL aldı; 8 şüpheliden 3'ü tutuklandı, diğerlerine adli önlemler uygulandı.

Yayın Tarihi: 01.04.2026 11:22
Güncelleme Tarihi: 01.04.2026 11:22

Antalya'da 'patent anlaşması' bahanesiyle 576 bin TL'lik dolandırıcılık: 3 tutuklama

Antalya'da 'patent anlaşmasında sorun' yalanıyla 576 bin TL dolandırıldı

Olayın özeti ve soruşturma

Antalya'da bir otelde finans müdürü olarak görev yapan M.O.T., kendisini patent vekili olarak tanıtan bir şahıs tarafından telefonla arandı. Arayan kişi, marka patentine ilişkin bir anlaşmada sorun olduğunu belirterek 576 bin TL talep etti ve M.O.T.'den belirtilen tutarı kendisine iletilen hesaba yatırmasını istedi.

Para transferini gerçekleştirdikten sonra dolandırıldığını anlayan M.O.T., durumu polise bildirdi. Başvuru üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri soruşturma başlattı.

Polisin yürüttüğü çalışmalar sonucunda Antalya merkezli olmak üzere 6 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Yapılan baskınlarda toplam 8 şüpheli yakalandı; aramalarda 7 cep telefonu, ilgili sim kartları ve yüklü miktarda döviz ve TL ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 3'ü tutuklandı, 1 kişi hakkında ev hapsi kararı verildi, kalan 4 şüpheli ise adli kontrol ile serbest bırakıldı.

Olay, dolandırıcıların resmi bir görev veya hukuki süreç görüntüsü vererek güven oluşturduğu yöntemleri kullandığına işaret ediyor. Yetkililer, benzer durumlarda banka hesap bilgileri ve para taleplerinin doğrulanmasının önemine dikkat çekiyor.

ANTALYA’DA FİNANS MÜDÜRÜNÜ KENDİSİNİ PATENT VEKİLİ OLARAK TANITARAK ‘PATENT ANLAŞMASINDA SORUN...

ANTALYA’DA FİNANS MÜDÜRÜNÜ KENDİSİNİ PATENT VEKİLİ OLARAK TANITARAK ‘PATENT ANLAŞMASINDA SORUN YAŞANDI’ BAHANESİYLE 576 BİN TL DOLANDIRAN 8 ŞÜPHELİDEN 3’Ü TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ.

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.