Antalya'nın Muratpaşa ilçesindeki bir apartman dairesinde ölü bulunan 3 İran uyruklu kardeşin cenazeleri, aileleri tarafından teslim alınmadı. Antalya Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, olay Güzeloba Mahallesi'ndeki bir apartmanın 8'inci katında meydana geldi. Burada, kapı ve pencereleri koli bandıyla kapatılmış bir dairede oturan kardeşlerin kömür gazından zehirlendiği belirlendi.
Cenazeleri bulunan kardeşler Mohammedreza (34), Mohsen (26) ve Amirhossein Yasovalian (23) olarak tespit edildi. Antalya Adli Tıp Kurumu'nda otopsi işlemleri tamamlanan cenazelerin teslim edilmesi için ailenin ablalarıyla iletişime geçildi. Ancak ablalarının Türkiye'ye gelemeyeceği belirtildi.
Aile dostu olan İranlı Emrullah Asari, aileyle yaptığı görüşmede, cenazelerin teslim alınamayacağını ve kendisi tarafından da kabul edilmeyeceğini ifade etti. Cenazelerin yasal sürede teslim alınmaması durumunda, yetkililerin kardeşleri Antalya'da toprağa vereceği açıklandı.
Olay, apartman sakinlerinin 8'inci kattaki daireden gelen kötü kokuyu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirmesiyle ortaya çıktı. Ekiplerin evin kapısını açtığında, içerde 3 kardeşin cansız bedenlerine ulaşıldığı belirlendi. Yapılan incelemeler sırasında dairenin kapı ve pencerelerinin koli bandıyla kapatıldığı, odanın ortasında yanmış kömürler bulunduğu ayrıca odada Farsça yazılmış 9 sayfalık bir yazı olduğu tespit edildi.
Bu İçeriğimiz kaynak olarak Anadolu Ajansını kullanmıştır ve aksiyon.com.tr editör ekibimiz tarafından derlenmiştir.