Antalya'da kız çocukları için balonlu ve danslı farkındalık etkinliği

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü'nde Antalya Spor Salonu'nda balonlar ve danslarla kız çocuklarının güçlenmesine vurgu yaptı.

Yayın Tarihi: 10.10.2026 17:52
Güncelleme Tarihi: 10.10.2026 17:52

Antalya'da kız çocukları için balonlu ve danslı farkındalık etkinliği

Antalya'da kız çocukları için sporla ve renklerle farkındalık

Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü kapsamında Antalya Spor Salonu'nda düzenlenen etkinlikte kız çocukları balonlar ve danslarla bir araya geldi. Etkinlik, salon antrenmanlarına devam eden çocuklar için hazırlanan farkındalık programı olarak gerçekleştirildi.

etkinlikte öne çıkanlar:

Balonlar ve koreografiler eşliğinde yürütülen kutlamada, katılımcılara kız çocuklarının hakları, fırsat eşitliği ve toplumun her alanında güçlenme gerekliliği hatırlatıldı. Organizasyon, eğitimden spora, sanattan sosyal yaşama kadar her alanda kız çocuklarının desteklenmesinin önemini vurguladı.

il müdürünün mesajı:

Yavuz Gürhan, etkinlikte yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Her kız çocuğunun hayallerini özgürce kurabildiği, yeteneklerini keşfedebildiği ve kendine güvenle geleceğe yürüyebildiği bir dünya hepimizin ortak temennisidir. Spor, çocuklarımızın fiziksel gelişimlerinin yanı sıra özgüven kazanmalarına, arkadaşlık bağları kurmalarına ve kendilerini ifade etmelerine de katkı sağlıyor. Çocuklarımızın mutluluğuna ortak olduğumuz bu anlamlı günde, tüm kız çocuklarımızın eşit fırsatlarla büyüdüğü, hayallerini gerçekleştirebildiği bir gelecek diliyorum"

Etkinlik, hem sporun sosyal faydalarını gündeme taşırken hem de yerel düzeyde farkındalık yaratma amacı taşıdı. Katılımcıların neşeli görüntüleri, etkinliğin hem eğitici hem de keyifli bir ortam sunduğunu gösterdi.

ANTALYA GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN, 11 EKİM DÜNYA KIZ ÇOCUKLARI GÜNÜ DOLAYISIYLA...

ANTALYA GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN, 11 EKİM DÜNYA KIZ ÇOCUKLARI GÜNÜ DOLAYISIYLA ANTALYA SPOR SALONU’NDA ANTRENMANLARINA DEVAM EDEN KIZ ÇOCUKLARINA YÖNELİK FARKINDALIK ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ.

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.