Antalya'da kitap şöleni: 16. kitap fuarında 67 yazar okurlarla buluştu

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Bugünü Oku, Geleceği Yaz temalı 16. Kitap Fuarı'nın dokuzuncu gününde 67 yazar okurları için kitaplarını imzaladı.

Yayın Tarihi: 10.10.2026 21:08
Güncelleme Tarihi: 10.10.2026 21:08

Antalya'da kitap şöleni: 16. kitap fuarında 67 yazar okurlarla buluştu

Antalya kitap fuarında okurlar ve yazarlar bir araya geldi

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl Bugünü Oku, Geleceği Yaz temasıyla düzenlenen 16. Antalya Kitap Fuarı, dokuzuncu gününde de yoğun ilgi gördü. Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezinde devam eden etkinliklerde gün boyu 67 yazar okurları için kitaplarını imzaladı ve ziyaretçilerle sohbet etti.

Gün boyu imza etkinlikleri:

Fuar alanında yayınevleri stantları, söyleşiler ve atölyeler ziyaretçileri ağırladı. Özellikle pergole alanında gerçekleştirilen genç yazar imza etkinlikleri büyük yoğunluk yaşadı; okurlar sevilen isimlerle birebir görüşme ve kitaplarını imzalatma fırsatı buldu.

Başkanvekili özdemir'in değerlendirmesi:

Büşra Özdemir de fuara katılarak yazar ve ziyaretçilerle buluştu. Özdemir, Bu yıl öyle büyük bir coşkuyla açtık ki kapılarımızı, ’Bugünü Oku, Geleceği Yaz’ demiştik. Kitap fuarının yarın kapanışını yapacağız ama Antalyalıların kitaplara ve yazarlarımıza ilgisi ilk günkü heyecanla devam ediyor. Mutluyuz, gururluyuz. Okuyan, araştıran bir nesil yetiştiğini görüyoruz Antalya’da. Kitaplara olan bu güzel ilgiyi görmek, bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Bu kentin özellikle kültürüne yaptığımız bu yatırımın ne güzel bir karşılık aldığını burada okurlarımızla birlikte görüyoruz dedi.

Özdemir ayrıca Geçen yıl rekor kırmıştık. Her yıl üzerine koyarak gidiyoruz. Yeni bir rekor da yarın açıklayacağımıza inanıyorum, ki şu ana kadarki ziyaretçi sayısı onu gösteriyor. 16. Antalya Kitap Fuarı, geçen yılın rekorunu bu yıl kıracaktır ve 17’ncisi için yarından itibaren hazırlanmaya başlayacaktır. Yarın hem katılımcı sayımızı göreceğiz hem de 17. Kitap Fuarımızın tarihini açıklayacağız. Bizimle birlikte olan, bu fuarı bu hale getiren Antalyalılara, bizimle birlikte olan tüm kitapseverlere, Antalya’nın tüm okurlarına ben yürekten teşekkür ediyorum. Hala bu atmosferi solumayan varsa hala yazarlarımızla, kitaplarımızla buluşmayan varsa yarın son günümüz. Tüm vatandaşlarımızı Cam Piramit’e bekleriz dedi.

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANVEKİLİ BÜŞRA ÖZDEMİR, YAZAR VE OKURLARLA BULUŞTU

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANVEKİLİ BÜŞRA ÖZDEMİR, YAZAR VE OKURLARLA BULUŞTU

Yazar
EDİTÖR

Fatma Öztürk

Merhaba, ben Fatma Öztürk. 26 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Gündem için yerel yönetimler ve şehir haberlerini takip ediyorum. Benim önceliğim insan hikayeleri ve toplumsal sorunlar. Vatandaşın sesini duyurmayı seviyorum, empati yeteneğimin yüksek olduğunu söylerler.