Antalya'da jandarma teşkilatının 187. yıl dönümü anma töreni
Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşunun 187. yılı dolayısıyla Antalya'da düzenlenen anma programı, Uncalı Askeri Şehitliği'nde gerçekleştirildi. Program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı ve şehitler için dualar edildi.
Program detayları
Etkinlik kapsamında protokol üyeleri, şehit aileleri ve askerler şehit mezarlarını tek tek ziyaret ederek karanfil bıraktı. Anma törenine katılanlar arasında İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Ahmet Kavukçu, Antalya Sahil Güvenlik Grup Komutanı Tolga Yarbay, tugay komutanları ile Sahil Güvenlik Grup ve Eğitim Komutanları, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ve şehit ile gazi derneklerinin başkanları yer aldı.
Program, törene katılanların şehit yakınlarına gösterdiği saygı ve birlik mesajlarıyla devam etti. Ziyaretler ve dualar, anma töreninin temel ritüelleri olarak ön plana çıktı.
Anlam ve önem
Bu tür anma programları, güvenlik güçlerinin kuruluş yıllarını hatırlamanın yanı sıra şehitlerin aileleriyle dayanışma gösterilmesi bakımından önem taşıyor. Antalya'daki tören, hem resmi temsilcilerin hem de sivil katılımcıların birlikte hareket ettiği bir anma olarak kayda geçti.
JANDARMA TEŞKİLATININ KURULUŞUNUN 187. YIL DÖNÜMÜ DOLAYISIYLA ANTALYA’DA DÜZENLENEN PROGRAMDA, ŞEHİTLER DUALARLA ANILDI. ANTALYA İL JANDARMA KOMUTANI TÜMGENERAL AHMET KAVUKÇU