Antalya'da yarın başlayacak olan 5. Uluslararası Turizm Gastronomisi Yatırımları ve Ağırlama Zirvesi (FSUMMIT), "Turizm ve Gastronomi Sektöründe Çeşitlilik" temasıyla NEST Kongre Merkezi'nde düzenlenecek. Bu önemli etkinlik, sektörün ulusal ve uluslararası paydaşlarını bir araya getirecek.
Zirvede, ağırlama sektöründe kültürel farklılıkların önemi, teknolojinin sektördeki rolü ve sunduğu yenilikler üzerine tartışmalar yapılacak. Sürdürülebilirlik ve çevre dostu uygulamalar gibi konular, sektörün önde gelen profesyonelleri, yatırımcıları ve uzmanları tarafından ele alınacak.
Etkinlik boyunca paneller ve söyleşilerle katılımcılara sektördeki yenilikçi yaklaşımlar ve geleceğe dair öngörüler sunulacak. Ayrıca, ulusal ve uluslararası gıda, içecek, turizm, endüstriyel mutfak ve masa üstü ekipman firmalarının ürünleri sergilenecek.
Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, Türk mutfağının zenginliği sayesinde gastronomi turizmi açısından Türkiye'nin önemli bir destinasyon olabileceğini vurguladı. Kavaloğlu, "Türk mutfağı, UNESCO'nun somut olmayan kültürel miras listesinde yer alan pek çok öğeye sahip. Bu durum, Türkiye'yi gastronomi turizmi açısından önemli bir merkez haline getiriyor," dedi.
Zirve, 2 Şubat'ta sona erecek.