Antalya'da 30 ağustos coşkusu meydanlarda yankılandı

Antalya'da 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 104. yılı Cumhuriyet Meydanı'nda çelenk sunumu, protokol ziyaretleri, halk oyunları ve geçit töreniyle kutlandı.

Yayın Tarihi: 30.08.2026 12:10
Güncelleme Tarihi: 30.08.2026 12:34

Antalya'da 30 ağustos coşkusu meydanlarda yankılandı

kutlama programı ve başlangıç:

Antalya'da 30 Ağustos Zafer Bayramının 104. yıl dönümü Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenlerle anıldı. Gün, Ulusal Yükseliş Anıtına çelenk sunumu ile başladı; Antalya Valiliği, Antalya Garnizon Komutanlığı ve Antalya Büyükşehir Belediyesi çelenkleri Atatürk anıtına konuldu.

Törenlerin ardından Antalya Valisi Hulusi Şahin ve beraberindeki protokol üyeleri, Valilik binasında tebrikleri kabul etti. Kabuller ve protokol selamlaşmalarının ardından kutlamalar Cumhuriyet Caddesi'ne taşındı.

protokol temasları ve resmi anlar:

Cumhuriyet Caddesi'ndeki program boyunca Vali Hulusi Şahin, Antalya Garnizon Komutanı Tümgeneral Yusuf Diker ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Büşra Özdemir araç üzerinde protokol üyeleri ile vatandaşların bayramını kutladı. Tören sırasında saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı katılımcılara iletildi.

etkinlikler, gösteriler ve geçit töreni:

Türk Silahlı Kuvvetleri adına yapılan konuşmanın ardından program, halk oyunları gösterileriyle renklenirken tören; şehit yakınları ve gazilerin yanı sıra jandarma, sahil güvenlik ve emniyet personelinin katıldığı kapsamlı bir geçit töreniyle sona erdi. Geçitte güvenlik birimlerinin düzeni ve vatandaşların yoğun ilgisi dikkat çekti.

Törene katılanlar arasında Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Büşra Özdemir, Antalya Garnizon Komutanı Tümgeneral Yusuf Diker, Sahil Güvenlik Eğitim ve Öğretim Komutanı Gürkan Erten, Antalya İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Antalya İl Emniyet Müdürü Dr. Sabit Akın Zaimoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Kocaman ile milletvekilleri ve yerel yöneticiler yer aldı.

Meclis ve parti temsilcileri arasında AK Parti Antalya Milletvekilleri Tuğba Vural Çokal ve Mustafa Köse, Yeni Parti Antalya milletvekilleri Aliye Coşar ve Mustafa Erdem, CHP Antalya Milletvekili Sururi Çorabatır bulunurken; kaymakamlar ve belediye başkanları da törende hazır bulundu. Katılım; siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş ile geniş bir toplumsal kesimi yansıttı.

Kutlamalar güvenlik ve protokol düzeni içinde gerçekleşirken, kent merkezindeki yoğun katılım bayram atmosferini güçlendirdi. Resmi anma ve törenler, şehitlerin anısına saygı duruşu, müzik ve halk gösterileriyle devam ederek sonlandı.

ANTALYA'DA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI'NIN 104. YILI CUMHURİYET MEYDANI'NDA DÜZENLENEN ÇELENK SUNUMU...

ANTALYA'DA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI'NIN 104. YILI CUMHURİYET MEYDANI'NDA DÜZENLENEN ÇELENK SUNUMU VE GEÇİT TÖRENİYLE KUTLANDI.

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!