DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0,01%
BITCOIN
3.863.257,67 -0,24%

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek Tutuklandı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, rüşvet soruşturması kapsamında tutuklandı, eski gelini Z.K. ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

Yayın Tarihi: 05.07.2025 22:56
Güncelleme Tarihi: 05.07.2025 22:56

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek Tutuklandı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı'nın Tutuklanma Sebebi

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen "rüşvet" soruşturması sonucunda, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek tutuklandı. Eski gelini Z.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Gözaltı ve Soruşturma Süreci

Başsavcılığın açıklamasında, Başkan Böcek ile eski gelini Z.K.'nin gözaltına alındığı, hakkında gözaltı kararı bulunan Böcek'in oğlu M.G. Böcek'in yurt dışında olduğu ifade edildi. Açıklamada, "3 şüpheli hakkında iki farklı eylemden rüşvet suçu kapsamında yürütülen soruşturmada, arama, el koyma ve gözaltı işlemi ifa edilmiştir" denildi.

Rüşvet Soruşturmasının Detayları

Soruşturma dosyasında, 2024 yerel seçimleri sürecinde, M.G. Böcek'in iş insanı Y.Y. ile yaptığı bir görüşmede 25 milyon lira talep ettiği iddia edildi. Talebin karşılanmaması üzerine, araç giydirme hizmeti karşılığında 8,5 milyon liralık fatura ödemesi için anlaşıldığı öne sürüldü.

İddialar arasında, M.G. Böcek'in eski eşi Z.K. adına 30 milyon liraya bir ev satın aldığı ve bu ödemenin Y.Y. tarafından üç parça halinde inşaat firmasına yapıldığı da yer aldı. Bu ödemelere ilişkin banka hesap hareketleri ve dekontlarının MASAK raporlarında yer aldığı öğrenildi.

İfade İşlemleri ve Mahkeme Süreci

Başkan Muhittin Böcek ve eski gelini Z.K.'nin ifade işlemleri tamamlandıktan sonra sağlık kontrolünden geçirildi. Adliyeye sevk edilen Böcek, savcılık ifadesinin ardından mahkeme tarafından tutuklandı. Eski gelini Z.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı ve yurt dışına çıkış yasağına tabi tutuldu.

Z.K.'nın ifadesinde, boşanma protokolü kapsamında kendisine devredilen dairenin ödeme detaylarını bilmediğini belirtirken, M.G. Böcek'in herhangi bir iş yapmadığını ve sürekli belediyeye gidip geldiğini ifade ettiği öğrenildi.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı